Gör dina egna emojis med Apples nya AI-drivna "Genmoji"

Apple Intelligence hjälper dig med att skapa eller ändra nya eller gamla emojis – skapas med både text prompts och bilder

Emojis har länge varit en vital del av användarupplevelsen för Apples olika produkter, inklusive iPhone, iPad och Mac. Varje uppdatering av operativsystem som iOS ryktas det om nya tillskott och med varje större uppdatering kommer det generellt en hel del nya bekräftade också.

Med Apples nya AI-teknik (Apple Intelligence) som presenterades under konferensen WWDC 2024 kan du nu ta ditt emoji-användande i dina egna händer och uttrycka dig på nya sätt med din egen Genmoji – som en emoji, fast på en helt ny nivå.

De behöver bara skriva in en beskrivning, en prompt som det kallas ofta kallas i AI-sammanhang, så dyker din Genmoji upp tillsammans med flera olika alternativ för reaktioner.

Det går också att skapa Genmojis av vänner och familjemedlemmar utifrån bilder av dem, du behöver alltså inte använda deras egengjorda ”Memoji”.

I likhet med emojis kan Genmojis infogas i meddelanden eller delas som ett märke eller en reaktion på ett annat meddelande. Här kan du även använda tidigare genererade Genmojis, då de sparas bland dina ”vanliga” emojis.