Bladee släpper "Requiem" & "Obsessed with Death"

Gästas av Drain Gang-kollegan Thaiboy Digital på ena spåret av dubbelsingeln – medregisserar musikvideon till den andra

När Bladee och hans kollektiv Drain Gang släpper något nytt, vare sig det är musik, film eller annan konst, kan man åtminstone vara säker på att man inte kommer att lämnas utan några intryck. Deras bisarra, psykadeliska och oftast futuristiska stil är svår att missa och ännu svårare att glömma, vilket lett till en nästan kultliknande fanskara som följer gruppen såväl online som på livespelningar.

Efter förra årets dubbla album i form av collaben Crest med DG-kollegan Ecco2k och solo-projektet Spiderr har Bladee legat lite lägre under 2023, med undantag för samarbeten med bl.a nära vännen Yung Lean & Skrillex på ”Real Spring”. Nu stänger han dock året med två singlar i en: ”Requiem” med Drain Gang-kollegan Thaiboy Digital & ”Obsessed with Death”, som även fått en gotisk musikvideo.

Båda låtarna är producerade av Whitearmor, ännu en medlem i Drain Gang som tillsammans med Yung Sherman (även medlem i Sadboys med Lean & Gud) utgör kollektivets huvudsakliga producenter.

Här bjuds vi på mycket av det som utgör kärnan av den ljudmässiga rörelse de fört framåt genom åren, med autotune som rör sig mellan monotont och himmelskt kompletterat av instrument som blandar elektronisk musik med hiphop. Denna gång får vi dock inslag av genrer som dreampop och emo, framförallt i ”Obsessed with Death” vars musikvideo gör ett bra jobb med att visualisera det dunkla och melankoliska som frambringas i musiken.

Lyssna på ”Requiem” & ”Obsessed with Death” på Spotify!