Central Cee avrundar 2022 med ''LET GO''

Ett sista tillskott till rapparens succéår

Få artister har haft ett så otroligt år som Central Cee. Till och med i ett år där tungviktare som Kendrick Lamar, Drake och Stormzy släppt album har Central Cee lyckat utmärka sig som en av UK-rappens frontfigurer. Med TikTok-hiten Doja och en viral LA Leakers Freestyle har han även demonstrerat stor crossoverpotential med en internationell publik.

Nu har han valt att avsluta året med något av ett segervarv, singeln ”LET GO”. Låtens refräng kommer säkerligen ge lyssnare som växte upp under 2010-talet en nostalgichock. Både text och melodi är nämligen lånade från en av år 2012’s största låtar, ”Let Her Go” av Passenger. Låten är en av flera som under de senaste åren gett en äldre hitlåt en ny, och ofta mindre oskyldig, kontext inom drill. Förra året nådde SwitchOTR och A1 x J1 stor framgång med singeln ”Coming for You”, som samplade sin refräng av ”The Nights” av Avicii.

Central Cee gör ändringar i originalets text, för att få refrängen att bättre passa låtens övergripande tema. På verserna ventilerar rapparen sina känslor kring ett misslyckat förhållande som lämnat honom frustrerad och besviken. I samband med låten har även en musikvideo släppts.

Se musikvideon till ”LET GO” med Central Cee nedan!