Tårar, brutna fötter & Frank Ocean? – Coachella 2024 Weekend 2

Från att Ken Carson fick Lana Del Rey-fans att gråta till att Kid Cudi bröt foten – här är vad som hände under festivalens andra helg

En av världens största och mest hypade festivaler äger rum varje vår ute i den Kaliforniska öknen. Coachella Valley Music & Arts Festival är alltid fullspäckad av artister, influencers och andra kändisar som gör att de virala ögonblicken brukar bli fler än färre.

Vi har samlat några höjdpunkter från festivalens andra helg:

Ken Carson skrämmer Lana Del Rey-fans

På pappret kanske det ser ut som att fans av Lana Del Rey inte borde ha varit på Ken Carson-spelning från första början, men till deras försvar spelade OPIUM-rapparen innan Del Rey skulle börja sin headline-show. I klipp som delats på TikTok och X syns en grupp Lana-fans synligt obekväma medans Ken Carson tagit scenen, varav vissa gråter.

Klippen har gått virala, då krocken mellan den aggressiva Ken Carsons sound med Lana Del Reys mjukare approach skapade en rent av märklig situation. Fans av Ken Carson och hans skivbolagskollegor Playboi Carti & Destroy Lonely är notoriska för sin höga energi på konserter (ta vaktbråket på Lollapalooza i Stockholm som exempel), så när moshpits började formas till den bullrande 808-basen i Kens beats var det inte alla som gillade viben.

Tyler, the Creator uppdaterar oss om Frank Ocean

Som en del av kollektivet Odd Future blev både Tyler, the Creator och Frank Ocean världsstjärnor i början av 10-talet. Sedan dess har deras respektive karriärer gått spikrakt uppåt men i väldigt olika (och krokiga) riktningar. Till skillnad från vissa andra i kollektivet har de dock fortsatt hålla en nära relation och hörts på varandras projekt, så när Tyler headlineade Coachellas andra lördag var det många som hoppades på en speciell gäst.

När Tyler börjar prata med publiken till introt för låten ”She”, som Frank Ocean gästade 2011, börjar flera fans jubla exalterat då de verkar tror att den mystiske artisten är på plats. Tyler skjuter dock snabbt ner alla förhoppningar när han meddelar att ingen i hans crew vet vart Frank håller hus och att publiken helt enkelt kommer att få fylla in för hans refräng.

Kid Cudi bryter foten

Comebacken med INSANO och ett nytt klädmärke har gett den levande legenden Kid Cudi en boost i popularitet under det senaste året. Hans spelning på Coachella var därför efterlängtad av många fans men till allas stora besvikelse fick Cudi avbryta spelningen ungefär halvvägs igenom. Varför? Han skadade foten när han skulle hoppa ner till publiken.

I ett klipp som cirkulerat på sociala medier syns Cudi landa riktigt obekvämt på sin ena fot och han faller sedan till marken i smärtor. Vissa källor hävdar att han bröt foten, medans andra hävdar att det var en kraftig stukning. Oavsett vad kunde inte Cudder genomföra spelningen och han fick bäras ut från konserten.

Lil Uzi Vert bär vågad outfit – dissas av 50 Cent

Det är inget nytt att Lil Uzi Vert gillar att tänja på gränserna när det kommer till sitt utseende. Från att operera in en stor rosa diamant i pannan till att fronta Marc Jacobs-kampanjer, rapparen har gjort för vana att chocka med sina looks. Under sin andra spelning på Coachella efter att ha kört även under den första helgen bar han en helröd outfit, bestående av croppad lädertopp, byxor och strumpor med utvikta spetsdetaljer.

Någon som inte verkar ha uppskattat looken var 50 Cent, som tog till Instagram för att fråga om ”det är något i vattnet” som fått Lil Uzi Vert att klä sig som han gör.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av 50 Cent (@50cent)