DOPEST Testar: Denon PerL – hörlurar med unik design & ljud

Hörlurar som är anpassade efter din hörsel, här är vårt test och intryck av Denon PerL-hörlurarna.

Hörlurar är för många en viktig accessoar i vardagen. Oavsett om du lyssnar på musik, pratar i telefon eller scrollar i sociala medier så är det viktigt att hitta den perfekta kombinationen av ljudkvalitet, komfort och design.

Det var i september som ljudexperten Denon och Masimo - en ledande utvecklare av medicinska och konsumentinriktade tekniklösningar, tog fram en ny sorts in-ear hörlurar som anpassar sig efter din specifika hörsel. Resultatet? In-ear hörlurarna PerL och PerL Pro. DOPEST har under en tid fått testa PerL, här är våra samlade intryck.

Design

Det går att konstatera att Denon vid första anblick sticker ut med sin design. Med den knappliknande formen blir det svårt att missa hörlurarna när du väl har de i öronen, det finns en risk att formen för många kan kännas för 'bulkig', men hörlurarna sitter förvånansvärt bekvämt. För att göra det smidigare har man i förpackningen dock inkluderat olika storlekar på 'vingarna' och plupparna.

Hörlurarna kommer packade i ett litet laddfodral och på de cirkelformade snäckorna kan du styra musik, samtal samt aktivera röstassistent - något som kan anpassas i Denons egna app.

Ljudkvalité & Batteri

För att få den maximala ljudupplevelsen med Denon PerL är det viktigt att ladda ner deras app. Appen kan genom en analys av användarens örongång och hur ljudet fångas upp - skapa en unik ljudprofil för användaren. En imponerande process där du enkelt kan jämföra skillnaden i ljudet med och utan din ljudprofil.

Denon PerL ansluts med Bluetooth 5.0 och supportar standard AAC, SBC och aptX-codecs. Däremot får vi inte aptX Lossless som erbjuds i Denon PerL Pro. Hörlurarna kommer utrustade med dubbla mikrofoner och funktioner som ANC (Active Noice Canceling) och Transparency-läge som kan aktiveras med ett knapptryck. Det som utmärker sig med ljudet är utan tvekan basen, något som går att boosta ännu mer via appen. Denon Perl-hörlurarna erbjuder med sina 50mm drivrutiner en imponerande ljudupplevelse med djup bas och balanserat ljud som kan tillfredsställa även de mest krävande musikälskarna. Även noice-canceling funktionen funkar bättre än många andra hörlurar i samma prisklass.

Denon PerL har 6 timmars batteritid, laddfodralet ger ca tre extra laddningar, vilket i det här testet räckte till ca 2,5 dagar, men det är beroende på hur mycket de används. Att ladda fodralet och hörlurarna fullt tar ca 2 timmar men 10 min snabbladdning ger 1 timmes speltid.

Summering & Pris

Sammanfattningsvis är Denon Perl-hörlurarna ett bra val för ljudentusiaster som prioriterar ljudkvalitet. Det kan för den vardagliga användaren kännas lite 'pricy' men om du är villig att investera i högkvalitativa hörlurar med bra ANC (brusreducering), kommer Denon PerL att leverera en härlig ljudupplevelse. Hörlurarna är komfortabla men formen är inte för alla och kan för vissa kännas en aning 'bulkiga'. Förutom bra ljud kan du även räkna med stabilt samtalsljud utan några större konstigheter.

Hörlurarna finns att köpa på Denons hemsida samt återförsäljare som HiFi-klubben för 2 498 kronor.