• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Pet Shop Boys anklagar Drake för plagiat på ’For All The Dogs’

Tycker du att låtarna är lika? Lyssna här

Det har varit en minst sagt händelserik vecka för Drake. Den kanadensiske superstjärnan släppte nyligen sitt efterlängtade album For All The Dogs, vilket direkt följdes av avslöjandet att han inom kort tar en paus från musiken. Han stod dock på scen i hemstaden Toronto under helgen, där han även tog med 21 Savage på sin första utomlandsspelning någonsin.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Pet Shop Boys (@petshopboys)

I kölvattnet av postiv press kommer nu en mindre kul nyhet för Drizzy, då den brittiska pop-duon Pet Shop Boys anklagar honom för att ha plagierat deras 80-talsklassiker "West End Girls". På sin Instagram skrev duon kort och gott att de är "förvånade" över att höra refrängen från deras låt i en av verserna på Chief Keef-gästade "All The Parties". Refrängen interpoleras vilket innebär att melodin används, men texten har ändrats delvis. Här är textraderna från Drake jämfört med originalet:

"East End boys and West End girls, yeah
East End boys and West End girls, ayy"

vs.

"In a West End town, a dead end world
The East End boys and West End girls"

Drake har inte svarat på anklagelserna och Pet Shop Boys har inte utvecklat mer än sitt korta Instagram-uttalande. Här nedan kan du lyssna på låtarna själv, den interpolerade refrängen hörs vid tidpunkten 2.38 på "All The Parties", på "West End Girls" hörs den för första gången vid 1.01.

Tycker du att låtarna är lika?