Dree Low släpper efterlängtade albumet 'Priceless'

Gästas av namn som Z.E, Einár, Owen, Dani M & Adel

Idag släpper Dree Low sitt tredje studioalbum Priceless. Albumet innehåller 13 låtar och gästas av några av de största namnen på den svenska hip hop-scenen, och i produktionerna ser vi Straynane, Matte Caliste, Shenzi, K.J, IAN samt A.K. & KeyNatra. Vid Grammisgalan 2020 nominerades Dree Low till Årets hiphop. Vid P3 Guld-galan 2020 utsågs Dree Low till Framtidens artist och vann kategorin Årets hiphop/r’n’b.

Förra året var Dree Low Sveriges mest streamade artist på Spotify, vilket är välförtjänt med tanke på hans hyllade projekt Flawless och Flawless 2, som innehåller megahits som ”Pippi”, ”Dip Dip”, ”DAG HAMMARSJÖLD” och ”KAPABEL 2”. Dree är även den enda svenska artisten med två̊ album på topp 10, vilket bevisar att han fungerar perfekt i albumformat.

”Priceless är ett projekt som sticker ut på många sätt. Jag försöker alltid slå mina rekord, gå om mig själv och skapa en bättre version av albumen jag har släppt tidigare. Både Flawless 1 och 2 var fläckfria och Priceless är något ovärderligt, så mer än fläckfritt. Det är lite som ”Mona Lisa”, den har sålts flera gånger men idag är den ovärderlig, berättar Dree Low.”

Albumet har en stor bredd av både sounds och gästartister – och vi ser inhopp från återkommande kollegor som Einár, Z.E, P.J, Owen och Adel, men även spännande varianter med Dani M och Ricky Rich. Nyligen återförenades Dree Low och Z.E på singeln ”Ingen Kommentar”, som även förlängs på Priceless på spåret ”Don’t Try” tillsammans med Einár. Detta blir första gången de tre namnet hörs på ett gemensamt spår, vilket blir ett utstickande segment på skivan. Einár hörs även på den omtalade ”SSM LS” (Stor svart man och liten suedi), som fick uppmärksamhet redan innan skivan släpptes då dess komiska touch imponerade fansen i albumtrailern.

Priceless börjar med spåret ”Mimosa” – som kanske även är skivans mest personliga låt. I texten reflekterar Dree Low över sin livssituation och hur man inte kan ta något för givet. Där rappar han  rader som ”Jag kan inte slappna av, hur ska jag sova? Högvarv i skallen utan nån cola” och ”Sitter, reflekterar mitt sätt att leva. Hur kan du sitta där så förvånad? Du borde veta, tiden är lånad”. 

Trots att albumet har många gästartister består även hälften av skivan av solo-spår, där låtar som ”Allt är svart” bevisar att Dree Low även skapar solklara hits på egen hand. Skivan tar dig genom en resa av både melankoli och upptempo-tracks, där spåret ”General” förmodligen är plattans mest dansvänliga spår. Där har han med sig Dani M vilket direkt resulterar i en somrig och dansvänlig banger. Även spåret ”Sin City” med Ricky Rich överraskar med ett drill-beat producerat av K.J. Skivan rundas av med solotracken ”Tarzan” och avslutas sedan med ”Birkin Bag” ihop med Owen. Tillsammans lämnar de lyssnaren med härlig energi över en slående och klassisk Straynane-produktion.

Lyssna på hela skivan Priceless av Dree Low nedan.