• Foto: EA SPORTS
  • Foto: EA SPORTS
  • Foto: EA SPORTS

Hiphop tar över soundtracket i EA SPORTS UFC 5

Hör NLE Choppa, Kid Cudi, Busta Rhymes m.fl i oktagonen

Spelhösten är i full gång och näst ut bland sportspelen är EA SPORTS UFC 5, den ultimata MMA-simulatorn som slänger in dig mitt i oktagonens hetta. Oavsett om du gör en egen karaktär, återupplivar legender som Muhammed Ali eller kliver in i moderna stjärnor som Khamzat Chimaev och José Aldos världar är det viktigt att adrenalinet hålls på topp. Därför har nu EA SPORTS kurerat ett soundtrack som hjälper till med just detta.

Tidigare i höstas släpptes ett annat sportspel från EA, nämligen FIFA-efterträdaren EA FC24. I det soundtracket fick vi en svensk touch från Baby Mala, som medverkar med sin singel "1, 2 & MER". I UFC 5 har vi dessvärre inga svenska artister med på listan men desto mer inom hiphop. Några av genrens absolut största från nu och då bidrar med hög energi, ta exempelvis Sverige-utskällaren Busta Rhymes "Shoot For The Moon (Safari Riot Remix)", NLE Choppas "CHAMPIONS" & Kid Cudis "PORSCHE TOPLESS". 

Karriärläget innehåller dessutom sex originallåtar som skapats exklusivt för UFC 5 av den prisbelönta producenten och kompositören Konrad OldMoney, känd för sitt arbete med artister som Future, The Roots, Eminem, Snoop Dogg och RZA, samt på tv-spel som Cyberpunk 2077, FIFA 17 (The Journey), Fight Night och tidigare UFC-titlar.

EA SPORTS UFC 5 släpps nu på fredag den 27:e oktober på PlayStation 5 & Xbox Series X|S, med tillgång redan idag för de som förbokat Deluxe-versionen. Vill du se trailern och läsa mer om spelet kan du kika in vår sammanfattning HÄR.

Lyssna på soundtracket på Spotify!