• Foto: Activision
  • Foto: Pressbild / Ubisoft

7 spel du inte får missa i höst

Kolla in trailers & releasedatum för några av de mest eftertraktade släppen

Hösten är här på riktigt det innebär mer tid inomhus, vilket i förlängningen ger mer tid till spelande. Därför har vi samlat 7 spel du inte får missa i höst, från alla de stora konsolerna och PC.

Assassin's Creed Mirage

Det första AC sedan man släppte Assasin's Creed Valhalla 2020 tar sig till helt andra breddgrader. I trailern som annonserades tidigare under 2023 ser vi att spelet utspelar sig i Irak, närmare bestämt Bagdad under 800-talet. Man kommer att spela som karaktären Basim som introducerades i det förra spelet Valhalla.

Mirage är enligt Ubisoft en hyllning till de första spelen och kommer vara mer likt de, något som märks i gameplay-trailern. Spelet ger känslan av det första i Assasin's Creed serien med karaktären Altair, kanske är det även en återkomst till den nytänkande känslan det spelet gav.

Plattformar: PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC
Releasedatum: 5:e oktober

Detective Pikachu Returns

Från lönnmord till gulligt detektivarbete. Detective Pikachu Returns är uppföljaren till originalet från 2016 och kommer efter den uppmärksammade live action-filmen från 2019. Spelet utspelar sig i Ryme City och Pikachu återförenas med sin partner Tim Goodman för att lösa mysterier och utforska sin egna bakgrund. En perfekt avkopplande upplevelse för alla med Switch i höst.

Plattformar: Switch
Releasedatum: 6:e oktober

Marvel's Spider-Man 2

Under tiden efter att Playstation 5 lanserades var Marvel's Spider-Man ett av spelen som hyllades unisont av kritiker och publik, en så kallad "must buy" för konsolen. Det har länge hoppats på en uppföljare och under Playstations Showcase tidigare under 2023 bekräftades ryktena officiell gameplay video.

I den ungefär 10 minuter långa trailern visade spelutvecklaren Insomniac oss både Peter Parker och Miles Morales i sina spiderdräkter när de svingar runt i olika delar av New York och i olika fighter. Spelet är en så kallad "riktig" next-gen uppföljare, då Spider-Man 2 är exklusivt framtagen för PS5 till skillnad från föregångaren som även fanns tillgänglig på PS4. Spelet fick senare ett releasedatum på den 20:e oktober, som fortfarande ser ut att hålla sig.

Plattformar: PS5
Releasedatum: 20:e oktober

Super Mario Bros. Wonder

Nintendo tar det klassiska 2D-Mario-konceptet och vänder det upp och ned i Super Mario Bros. Wonder. Med nytillskottet "Wonder Flowers" kan Mario förvandlas till allt från en elefant till att kunna skjuta bubblor. Spelet spinner vidare på ett koncept som introducerades i 3D-äventyret Mario Oddysey 2017 men tar det nu till det klassiska sidoscrollandet Mario först slog igenom med på 80-talet. Ett must-buy för alla som har en Switch.

Plattformar: Switch
Releasedatum: 20:e oktober

Alan Wake 2

Alan Wake 2 är finska utvecklaren Remedy Entertainments (Max Payne, Quantum Break) första riktiga försök på survival horror-genren, efter ett större fokus på utforskning och pussellösning i originalet från 2010. Vi får följa ritualistiska mord i en liten stad, en författare fångad i en mardröm och en FBI-agent som söker efter svar. Spelet utmärker sig med två verkligheter och två huvudkaraktärer, som spelaren får hjälpa ur en levande mardröm.

Plattformar: PS5, Xbox Series X|S, PC
Releasedatum: 27:e oktober

Football Manager 2024

För dig som vill ha ett mer avvaktande alternativ till EA FC24 finns Football Manager, som sätter dig i tränarens skor in i minsta möjliga detalj. Forma din taktik, värna om dina spelares mående, anställ hjälptränare och följ ditt lag från botten till toppen, allt medans du tillbakalutad kan kolla på själva matchspelandet. Ett spel för den erfarna fotbollsnörden, som vågar sätta realism före action.

Plattformar: PC, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch
Releasedatum: 6:e november

Call of Duty: Modern Warfare III

Kanske den största releasen för hela året är såklart Call of Duty: Modern Warfare III. Modern Warfare-serien är en av de mest inflytelserika någonsin när det kommer till first-person-shooters (FPS) och online-spelande över huvud taget. Den första installationen släpptes 2007 och har sedan dess fått en rad uppföljare, samt en reboot som släpptes 2019.

Reboot-serien fortsatte med Modern Warfare II 2022 och nu är det äntligen bekräftat att vi även får en reboot på MWIII, som kommer att utvecklas av Sledgehammer Games som skapade originalet tillsammans med Infinity Ward och publiceras av Activision. Multiplayer är såklart i stort fokus, vilket vi får se i ovan trailer, dessutom rullas beta-tester ut snart så kolla in denna artikel för att se hur du kan spela tidigt.

Plattformar: PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC
Releasedatum: 10:e november