Einár & Sebastian Stakset går ihop för singeln "Mamma förlåt"

En personlig singel producerad av Matte Caliste

Einar har på mindre än ett år tagit Sverige med storm och blivit den mest streamade rapparen i landet. Med hits som ”Katten i trakten”, ”Fusk” och debutalbumet Första klass har han många gånger beskrivits som en ”svensk Eminem”. I Sverige jämfördes han tidigt med föredetta Kartellen-rapparen Sebastian Stakset. Detta för att man främst jämför likheterna i den aggressiva musikstilen samt att båda har en helsvensk bakgrund. Nu går man ihop för den personliga singeln i ”Mamma förlåt”.

Sebastian Stakset gick under artistnamnet Sebbe Staxx och när man debuterade med ”PrOGramrebeller” 2012 var det starten på en ny era av gangster-rap i Sverige. Medias ögon riktade sig snabbt på Kartellen och frontfiguren Sebastian Stakset, som ansågs vara kontroversiella med sin musik och sitt kriminella förflutna. För några år sedan förklarade Sebastian att han blivit frälst, troende och med det lagt det kriminella bakom sig. Sedan dess har han b.la. hållit i föreläsningar på kyrkor och festivaler.

Den personliga låten, producerad av Matte Caliste är en ursäkt till deras respektive mamma för vad de fått de gå igenom. Einár står för refrängen och Sebastian rappar om sitt förflutna och hur han fått sin mamma lida av hans tidigare livsval. I låten går texten:

”Mamma förlåt/Alla ser mig som ett monster, du är den enda som förstår mamma/Mamma förlåt mamma, oavsett om du förstår det har varit väldigt svårt.”

Det är inte många gånger vi hör en låt med den äldre generationen och den nya. Förra veckan släpptes en remix av ”Lägg ner ditt vapen” med Ison och Fille och idag bjuds vi på Einar och Sebastian Staksets singel. Kanske öppnar detta vägarna för den yngre generationen att göra något tillsammans med den äldre, som till en början satte svensk hiphop på kartan. Lyssna på singeln nedan!