Tonårspojke erkänner delaktighet i mord på Einár - ryktet tillbakavisas Åklagarmyndigheten

”De uppgifter som förekommer i media avseende en person som ska ha erkänt mordet eller delaktighet i mordet i Hammarby sjöstad i förra veckan är felaktiga”

Artikeln uppdateras kontinuerligt 

Enligt uppgifter från Aftonbladet har en tonårspojke idag erkänt delaktighet i mordet på rapparen Einár. Han ska själv ha hört av sig till polisen. Idag hämtades han in på förhör.

Uppgifterna är ännu inte bekräftade av Stockholmspolisen.

Rapparen Einár blev endast 19-år. Han gick bort i en dödsskjutning i Hammarby sjöstad, Stockholm den 21 oktober. Händelsen utreds som mord. Du kan läsa mer om händelsen här.

Uppdatering 16:30

Enligt nya information från Aftonbladet tillbakavisas uppgifterna om att en pojke ska ha ringt polisen och erkänt delaktighet i mordet från Åklagarmyndigheten.

”De uppgifter som förekommer i media avseende en person som ska ha erkänt mordet eller delaktighet i mordet i Hammarby sjöstad i förra veckan är felaktiga”, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Under dagarna sedan mordet begicks har cirka 100 förhör hållits, men ingen person är frihetsberövad.

”Det är en pågående förundersökning. Det enda jag kan säga är att ingen person är frihetsberövad nu”, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anders Bryngelsson.