• Foto: Pressbild

Future blir första Creative Director för Lanvin Lab

Franska lyxmärket Lanvin startar en ny avdelning med fokus på experimentation, där trap-guden blir första kreativa ledare

Atlantas Future har genom en lång och banbrytande karriär blivit ansiktet för hela trap-rörelsen som tog över internationell hiphop under 10-talet. Han har dock alltid varit minst lika engagerad i sina outfits och modevärlden, med diverse collabs och rekordet som den högsta spenderaren någonsin på Complex serie "Sneaker Shopping". Nu tar han intresset till nästa steg genom att bli en officiell del av Paris-baserade märket Lanvin.

Den experimentella varumärkesutvidgningen Lanvin Lab kommer att innehålla en rad kreativa partnerskap med både etablerade och nya talanger inom olika branscher världen över, likt hur märken som Levi's & Vans gjort sig kända för att göra. Lanvin har gjort sig kända för sina läderprodukter och skor, med den omåttligt populära "Toe Cap"-sneakern som största succé. Future kommer att kurera den nya avdelningens första kollektion, som Lanvin säger ska lägga tonvikten på musik.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lanvin (@lanvin)

Lanvin avslöjade samarbetet på sin Instagram i helgen, med en text som förklarar hur grundaren Jeanne Lanvin älskade musik och hur kollektionen kommer att bygga på hennes intresse kombinerat med Futures visioner. Samarbetet är ännu ett steg framåt för hiphopens väg in i de högsta nivåerna av modevärlden, i rygg på Pharrells första kollektion för Louis Vuitton.

Mer information om kollektionen lär dyka upp under sommaren, så håll utkik på dopest.se för mer info!