Uppladdningen inför Gee Dixons kommande album Avantgarde har pågått under en längre tid och vi är nu inne på den tredje singeln "Ghetto", gästad av Slim Prince. Den ångestdrypande kärleksballaden "Måla Allting Svart" med YVO släpptes i början av september och följdes upp av den mer festliga "Ronaldo" ett par veckor senare. Alla tre singlar inklusive dagens släpp är producerade av Viktor Ax, en legendarisk producent som jobbat med namn från hela landet.

"Ghetto" lutar mer åt den uppslukande atmosfär vi fick höra på "Ronaldo" med sina eldiga maracas och livliga baslinje. Däremot är tonerna lite ljusare än den föregående singeln, särskilt i den triumferande sång Gee & Slime bjuder på genom låten. Slim Prince är en lovande nigeriansk-svensk artist och hans sound kan närmast beskrivas som afrobeats blandat med reggae & hiphop-influenser, något han visat på tidigare gästningar hos bland annat AKI & Masse på förra årets "We Outside" från Gänget & Jag Del 3.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av GEE (@geedixon)

Gee bjöd oss även på ett väldigt kort smakprov av låten tidigare i veckan genom ett teasa en "Live Session" av "Ghetto" genom sin Instagram. Han har inte gett något ord på om och när den fulla versionen dyker upp, men i takt med att hypen stiger för Avantgarde lär vi definitivt höra och se mer av Gee innan året är slut.

Lyssna på "Ghetto" och mer ny musik i DOPEST Playlist!