En påhittad logga från ett fan. Foto: Manu6594 via Reddit

GTA VI kan kosta över 1 600kr

Rykteshjulet har snurrat snabbt sedan en högt uppsatt chef bekräftade att spelet är på gång, nu pratas det om pris

Forumet & bloggen Niche Gamer rapporterade under natten till torsdag att det efterlängtade GTA VI (6) ryktas kosta upp mot 150 dollar, vilket är ungefär 1 600 svenska kronor. Niche Gamer uppger dock inte några konkreta källor, så än så länge verkar inte informationen vara mer än just ett rykte.

Samtidigt har kostnaden för spel ökat markant under de senaste 15 åren, vilket Marketplace.org rapporterat om. 2006 kostade generellt ett spel i USA 60$ justerat för inflation, vilket är 10$ dollar lägre än dagens standardpris på 70$. En ökning med 16,6% som generellt även gäller för resten av världens spel.

Med tanke på att GTA VI har varit under utveckling i över ett årtionde är det inte heller omöjligt att det enorma omfånget kräver ett högre pris. Nyligen avslöjade VD:n för spelets utgivare Take Two Interactive att spelet med största sannolikhet dyker upp under 2024, den andra riktigt stora nyheten kring spelet då videos från spelets utvecklingsversion läckte i höstas.

Mer information lär dyka upp i takt med att pressen stiger på utvecklaren Rockstar, så håll utkik på dopest.se framöver!