Guleed & Adam Aden är tillbaka på samma track i "Distrikt 4"

Populära collabs som "Vapormax" & "Nå Mig" under 2017 & 2018 etablerade duons kemi – nu återförenas de i mickbåset

Gästversen på ”En Kväll I En Gränd” från STORs hyllade album Över Broarna återintroducerade den svårfångade ordkonstnären Adam Aden för den svenska rapscenen efter ett par års frånvaro.

Guleed å andra sidan har hållit ett rasande tempo av musiksläpp under de senaste 12 månaderna. Albumet SKAPAD AV SMÄRTAN krönte 2023 redan under sommaren, men Guleed var långt ifrån att gå på semester och fortsatte släppa singlar året ut. Januari var inte sämre då han bjöd oss på ”Toto Bien” samt andra Morad-collaben ”El Barrio”.

Under 2017 och framåt med låtar som ”Vapormax” & ”Nå Mig” hörde vi Guleed & Adams naturliga connection i båset, men det var ett tag sedan sist. Nu visar de att inget har gått till spillo genom åren då de släpper den mäktiga singeln ”Distrikt 4”. Beatet av Ramtin Taheri (som även ligger bakom ”Toto Bien” bl.a) är laserfokuserat, med tunga kicks som dunkar igenom den filmiska blandningen av synth-pads och elektroniska flöjtar.

Texten följer allvaret och målar upp bilder av karaktärer som upplevt mycket, och därmed blivit mer cyniska eller kanske bara mer ärliga. Adam Adens blixtsnabba flow på andra versen är en höjdpunkt som dessutom sätter punkt för hans syn på temat lojalitet.

”De som ringer en och säger: ’kom vi bränner en’ är som folk som bränner en, så säg vad vänner e”

Lyssna på ”Distrikt 4” och mer ny musik i DOPEST Playlist!