Guleed släpper "En På Miljonen" med musikvideo

Malmöiten håller upp det rasande tempo han startat 2024 med – åttonde singeln för året & andra singeln på tre dagar

Under 2023 var Guleed en av de mest effektiva artisterna på den svenska hiphop-scenen, det råder det ingen tvekan om. Med ett album & sju singlar var det få andra som kunde matcha hans tempo på släpp, som dessutom innehöll stora samarbeten som ”Cuando Menos Lo Espera” med Morad och ”Jet Li” med ORIO & Kazior.

Under 2024 har han dock redan i mars tangerat sitt egna rekord, då han under söndagskvällen den 3:e mars släppte sin åttonde singel för året i form av ”En På Miljonen”. Singeln följer ”Djungeln” med Euroo som kom så sent som i fredags och likt det släppet följs låten även av en musikvideo, filmad av Mike.

Guleed har format ett sound genom sina senaste släpp som ”Distrikt 4” och ”Djungeln” som blandar hetsiga rytmer från Sydamerikansk musik med tung atmosfär instrumenten. Kusligt lagrade pianon och plågade rösteffekter skapar en spöklig känsla som passar videosarna, som nästan alltid filmas på natten. Guleeds flow är direkt och skoningslöst, med texter som är minst lika skarpa. Han fångar träffsäkert desperationen och drivet i att vilja göra något stort trots att man har oddsen – och även andra människor – emot sig.

”Slumdog millionaire, att du får en chans där jag bor det är en på miljonen
Trött på all propaganda som sprids, när katten är borta de råttor på bordet”

Lyssna på ”En På Miljonen” och mer ny musik i DOPEST Playlist!