J Hus fulländar återkomsten med nytt album

”Beautiful and Brutal Yard” är första projektet på tre år från London-artisten, gästas bl.a av Drake & Jorja Smith

Engelske rapparen, sångaren och låtskrivaren J Hus blev en av landets största nya stjärnor under 10-talet när var pionjär för stilen han själv kallar för "afroswing". Genom enormt framgångsrika singlar som "Did You See" blev den nu 28-årige artisten ett namn på scener världen över och en favorit bland storspelare som Drake. När han valde att ta en paus efter albumet Big Conspiracy 2020 var det därför en chock för fans, som vant sig vid ett stadigt flöde av ny musik.

Comebacken dröjde fram tills i våras, när singeln "It's Crazy" landade som ett tydligt statement. J Hus var tillbaka för att stanna och när det efterföljande singeln "Who Told You" släpptes med Drake som gäst var det klart att han menade allvar. Fjärde albumet Beautiful and Brutal Yard innehåller 19 nya låtar, inklusive tidigare släppta "Who Told You". Gästlistan expanderas med stora namn inom samma afrodans-genrer som J Hus vanligtvis rör sig inom, Burna Boy, Naira Marley (som även är med i musikvideon till "Militerian" ovan) & Popcaan för att nämna några. Dessutom är en annan albumaktuell sångare, Jorja Smith, med på den sensuella "Nice Body".

J Hus åker dessutom på turné i höst för sina första live-spelningar sedan 2019. Till en början är turnén endast på den brittiska halvön, med Irland, Skottland och England på listan. Om det blir fler datum och länder framöver är inte klart, men förhoppningsvis får vi även comeback till Sverige någon gång i framtiden.

Alla datum:

28/10 - Dublin, 3Arena

30/10 - Glasgow, OVO Hydro

1/11 - Manchester, AO Arena

2/11 - Birmingham, Utilita Arena

5/11 - London, The O2

6/11 - London, The O2

Lyssna på "Beautiful and Brutal Yard" på Spotify!