Jelassi fortsätter sprida positivitet i nya singeln ”POWERPUFFSTIL”

Debut-EP:n ”Port 43” släpps i oktober

Powerpuffpinglan Jelassi gjorde förra året sin icke-officiella debut med låten "Inte Konsti", men det var när första singeln "Keff Båt" släpptes som saker tog fart på riktigt. Med en fräsch energi och lekfulla referenser blev låten snabbt en glädjespridare och tog Jelassi som artist steget längre.

Tidigare i sommar kunde vi se henne uppträda på Spotifys liveshow '100' under festivalen Way Out West. Tillsammans med Sveriges hiphop-elit uppträdde hon med bland annat debutsingeln men även en helt ny låt: nämligen "POWERPUFFSTIL". Framförandet visade sig vara ett smakprov på den senaste singeln och idag släpper Jelassi sin efterlängtade uppföljare.

En utav de ikoniska och mest uppskattade textraderna från "Keff Båt" var när Jelassi refererade till det nostalgiska barnprogrammet Powerpuffpinglorna: Sjuk flow får folk må illa/Jag är boss jag är powerpuffpingla. För de tjejer som växte upp med programmet är det en självklarhet att det sammankopplas med både girl power och att våga vara sig själv - något Jelassi tycks ta vara på. I nya singeln "POWERPUFFSTIL" hör vi henne fokusera på det positiva i livet och peppar med glad energi och trygghet, men en inställning att "allt kommer lösa sig". Likt tidigare släpp är även den här låten producerad av Nisj.

I samband med den nya singeln står det klart att Jelassi släpper sin debut-EP i oktober, producerad av Nisj. Titeln blir ”Port 43”.
"Ett maskrosbarn vet hur det är att se för mycket för tidigt och i 43:an har jag sett allt. Jag vet inte hur mycket jag kommer vara bekväm att berätta om men jag tänker att jag tar det steg för steg från trappan till tröskeln, en låt i taget”, säger Jelassi.

Lyssna på "POWERPUFFSTIL" av Jelassi nedan!