Kai Cenat utsedd till årets streamer 2023

Från fängelsestreams & upplopp i New York till häng med Nicki Minaj & 21 Savage – här är vad som tog Kai till toppen

Den regerande mästaren av streaming från 2022 har gjort det igen. Under The Streaming Awards 2024 i Las Vegas utseddes Kai Cenat till årets bästa streamer för andra året i rad. Twitch-kreatören har haft ett minst sagt händelserikt år, som kulminerade i två kontroverser under hösten då han orsakade ett upplopp i New York samt sände live en vecka i streck från ett låtsasfängelse.

”Den bästa streamaren under det gångna året. De hade stor framgång med sitt underhållande innehåll, höjde sitt varumärke och lämnade i allmänhet sin prägel på tittarna”, är beskrivningen av priset.

Utöver det stora priset tog Cenat även hem årets pris för bästa ”just chatting”-streamer, vilket innebär den typ av streaming där användaren inte håller till sig någon specifik genre som gaming eller sport.

Kai Cenat firade med att posera för en bild på sitt X-konto där han bär ett Michael Jordan-linne och håller upp tre ringar, ett för varje pris han plockat hem. Han gratulerades bland annat av Ice Spice, som tidigare gästat hans stream som en av flera stora artister under året inklusive Nicki Minaj & 21 Savage.