• Foto: Kai Cenat via Youtube / Twitch

Se highlights från Kai Cenats fängelsestream

Mr.Beast betalade för att streamern skulle släppas ut

Förra veckan kunde vi summera de första tre dagarna ur Kai Cenats fängelsestream, som pågick 24 timmar om dygnet under en hel vecka. Då besöktes han bland annat av NLE Choppa & Druski, som både gick in i karaktärer och bjöd på sig själva i den kaotiska simulationen av ett fängelse där de själva och andra kreatörer samt vänner till Kai satt inlåsta med kameror på sig dygnet runt, som en oseriös version av The Stanford Prison Experiment.

I helgen avslutades streamen, då ingen mindre än Youtube-kungen Mr.Beast gick in och betalade Kai Cenats "bail money", som innebär att betala en borgensumma mot att han släpps på fri fot. Den enormt höga (och påhittade) summan på 500 000$ (cirka 5,47 miljoner kronor) skickade Mr.Beast över till fängelset med motiveringen att Kai varit där inne för länge, och med det var den vilt populära streamen avslutad.

Det har inte bara varit positiva reaktioner på Kais experimentella live-event dock. Streamen har även kritiserats för att göra skämt av och stärka negativa stereotyper kring behandlingen av afro-amerikaner i amerikanska fängelsesystem. Kai Cenat själv har inte svarat på denna kritik, men diskussioner har förts kring underhållningsvärdet kontra ansvaret i kommentarsfält på såväl Instagram som X.

Vi har summerat några av de mest virala ögonblicken från eventets sista halva, vill du läsa mer om vad som hände de första tre dagarna glöm inte att spana in artikeln HÄR.

Tee Grizzley blir medvetslös

Den 29-årige rapparen Tee Grizzley från Detroit, känd för hits som "First Day Out" & "From the D to the A" med Lil Yachty, entrade fängelset under streamens sista dagar och han lämnade tittarna med en smäll de sent ska glömma. Efter ett låtsasbråk utbryter i matsalen springer Tee iväg mot en dörr. Innan han hinner stanna tappar han dock balansen och ramlar med huvudet först rakt in i dörren, vilket knockar honom så pass hårt att han blir medvetslös. Han kvicknar dock snabbt till och har inte ådragit sig några allvarligare skador, men kollisionen lämnar ett synbart hål i trädörren.

100 tjejer besöker fängelset

För att fira sin sista dag bjuder Kai in över 100 tjejer till fängelset, vilket såklart spårar ur snabbt. Tjejerna står på andra sidan besöksglaset och dansar, pratar i telefon med de intagna och twerkar. Samtidigt som detta pågår står de intagna och kastar pengar, skriker i besökstelefonerna och brottas med varandra för att få tjejernas uppmärksamhet. Stämningen blir allt mer kaosartad tills Kai själv och flera andra intagna till slut lyckas ta sig över till andra sidan, vilket även blir slutet på veckan.

Offset hoppar av

En av de planerade gästerna var ex-Migon Offset, som tidigare medverkat i Kais vanliga streams. I sista minuten hoppade han dock av sitt besök till fake-fängelset, något som fick fans att börja spekulera. Kai ska tydligen tidigare under hösten ha kallat Offsets senaste album SET IT OFF för "mid" på en av sina streams, vilket ska ha fått rapparen att ställa in sin medverkan. Andra menade på att Offset har suttit i fängelse på riktigt och att han ansåg att Kais stream gör ett skämt av verkliga tragedier, likt den allmänna kritik som riktats mot streamen. Kai nämnde under streamen att han var irriterad på Offsets inställda medverkan, men varken han eller rapparen har kommenterat det hela ytterligare.