Kelvyn Colt är en av de artister som spelar på Stockholms nya klubbfestival Daze Days nästa helg. Den tyska rapparen är ett perfekt exempel på att det aldrig är för sent att uppfylla sina drömmar.

Kelvyn Colt var den första i sin familj som studerade vid ett universitet, men efter bara tre månader hoppade han av juristutbildningen. Han hade en dröm om att skildra en rättvis bild av verkligheten, men genom ett annat format. Nämligen genom att sjunga och rappa. Kelvyn rappade ofta på engelska, något som inte mottogs med öppna armar på den tyska musikscenen. Där var de tysk rapp som dominerade. Då beslutade han sig för att ta sitt pick och pack, flytta till London och satsa på musikkarriären. Det fanns ett villkor från föräldrarna: att han inte skulle ge upp studierna helt. Väl i London kombinerade Kelvyn musikskapande med studier inom företagsekonomi och entreprenörskap. Dock är det musiken som ligger honom närmst om hjärtat, den räddade hans liv.

 

 

I en intervju med Highsnobiety berättade Kelvyn att ett av hans bästa livsval var att sätta sig på flyget till London. Beslutet inspirerade honom dessutom till namnet på den skiva som blev hans genombrott. LH914 är inte bara namnet på EP:n utan dessutom flygnumret på det plan som förde honom mot drömmarna i UK. Under slutet av 2018 släppte Kelvyn den känsloladdade låten “Love & Hate”, en sång om balansen mellan självkärlek och självhat. Nu ser vi fram emot vad som väntar under 2019.

  • Foto: Yassine Taha

DOPEST: Hur reagerade dina föräldrar när du valde att hoppa av universitetet för att flytta till London och satsa på musiken?

Kelvyn: “Är du säker på att du inte vill bli en rappande advokat?”

Vad vill du säga till den som inte vågar satsa på sina drömmar, och inte får stöd från vänner och familj?

“Försök prata med vänner och familj. Försök förstå varför de inte vill stötta dig. Ta reda på om de någonsin haft en dröm- och uppnått den. Om de valt att inte följa sina egna drömmar, fråga hur det fått dem att känna sig ... Hur känns det idag? Få dem att förstå att du vill försöka nå din dröm innan du bara nöjer dig med ett yrke som förmodligen kommer göra fem av dina sju veckodagar tråkiga. Vid slutet av dagen är det ju trots allt du som ska göra jobbet, inte dem. Var säker på att du väljer ett jobb som gör dig glad, inte människorna runt omkring dig.“

Om du kunde ha en superkraft för en dag, vilken skulle du välja?

“Förmågan att få fler superkrafter, och fler dagar. Jag måste prova flera krafter innan jag bestämmer mig för bara en!”

Vi har märkt att du har ett stort intresse för skor och kläder. Vem är din största modeinspiration just nu?

“Dennis Rodman.”

Många beskriver sig som: “One to watch 2019”. Vad kan vi förvänta oss från dig i år?

“Allt det som du inte förväntar mig att göra …”

 

Kirra biljetter till Daze Days här och spana in vår lista över artisterna du inte vill missa under Stockholms hetaste klubbfestival!