Lil Uzi Vert: ”Luv Is Rage 3 blir mitt sista album”

Rapparen planerar på att gå i pension

Lil Uzi Vert släppte efterlängtade Pink Tape i somras och kort därefter var det dags för nästa hype att starta. Bara veckor efter albumets release teasade de nämligen nästa projekt, mixtapet Barter 16, ett tilltänkt hyllningsprojekt till den häktade Young Thugs Barter 6 från 2015 kombinerat med Uzis hemtrakt 1600-block.

Det svänger dock alltid fort kring Uzi och senare under sommaren började det även pratas om att Luv Is Rage 3 skulle släppas istället för (eller tillsammans med) Barter 16. Albumet skulle i det fallet bli en uppföljare till Uzis genombrottsprojekt och dess hyllade uppföljare som bl.a innehöll megahiten "XO Tour Life".

Singeln släpptes i slutet av september och snabbade på rykteshjulet ytterligare, vilket tog vid på det faktum att Uzi började prata om LIR3 under sina liveshower. I juli sa de att albumet skulle dyka upp inom några månader, men att de "antagligen ljuger", vilket följts av snippets (bland annat av "NFL") och andra hintar via sociala medier.

Nyligen kom dock ett besked som chockade fansen, då rapparen utropade att Luv Is Rage 3 blir deras sista album. Mellan låtar började Uzi prata om att de skulle åka på en sista turné efter LIR3 har släppts, men att det som gäller därefter är att försöka leva ett vanligt liv.

"Tack för allt ert stöd och tack för att ni stöttar mig i mitt beslut. Jag ska se till att jag ger allt på Luv Is Rage 3 den här gången, för vi måste hålla arvet vid liv", säger Uzi i klipp som spridits på X.

Om Uzi verkligen menar det denna gången är dock svårt att veta. Under den utdragna tiden innan Eternal Atakes release gick Uzi ut och sa att de "slutat med musik", till följd av förseningar med albumet. Tidigare i somras sa de även under en spelning att 2023 kan bli året de går i pension, utan att utveckla vidare. Vi håller tummarna att även denna gång är ett falskt alarm.