Linda Pira & Dani M förenas återigen på “Plastico”

Om att ta den plats man kämpat för hela livet.

Linda Pira och Dani M är två erkända namn på den svenska musikscenen. Förutom musikaliska samarbetspartners har de dessutom en romantisk relation. De två artisterna har varit aktiva sedan långt tillbaka, och släppt flertalet hyllade låtar och projekt på enskilt håll. Under fjolåret förenades de på singeln “Mera tid”, där paret öppnade upp om hur det är att dejta under både fansen och medias granskande blickar. Nu är de tillbaka med ytterligare ett samarbete på singeln “Plastico”. 

 

“Föräldrar sa att jag var knas/ Deras barn fick inte hänga med mig”

 

“Plastico” är en rak och ärlig låt om de motgångar som artisterna fått ta sig igenom på sin resa mot toppen. Fattigdom, utanförskap och fejk människor i sin omgivning, eller som Linda Pira skulle ha sagt: “plastico”. Singeln handlar om göra allt av inget, men också att inte glömma den plats man en gång kommit ifrån. ”Plastico” är producerad av acewhereyouat och släpps via Reina Music (Sony Music Entertainment). Låten kommer att släppas med en tillhörande musikvideo regisserad av Romantic Synergy. 

 

“Alla säger att det är deras fucking år/ Men glömmer vart de fick sin shine ifrån”

 

Mer om Linda Pira & Dani M:

  • Linda Pira är kanske mest känd för hitlåtar som ”Shu katt” och ”Bang Bang”. Hon är uppvuxen i Hässelby, och 2012 uppmärksammades hon för sitt gästinhopp på Stors låt ”Rom och Kush”. Sedan dess har hennes karriär fortsatt uppåt. År 2014 släpptes den omåttligt populära låten ”Knäpper mina fingrar”. Efter en tids uppbrott gjorde Linda Pira för bara någon månad come-back med den hyllade och självrannsakande bangern “Gang Gang”.

 

  • Den före detta Uppsalabon Dani M är bland annat känd för flertalet hits. 2012 gjorde han solodebut med EP:n En sån som mej. Under de senaste åren har Dani M gjort allt annat än att ligga på latsidan med de kritikerrosade plattorna Pusher samt uppföljaren Pusher II. Dessutom släppte han nyligen en stjärnspäckad remix på “F.A.M.E (LeyLey)”, samt gick ihop med Straynané på den nyligen släppta “Puff Puff”.

 

Lyssna på den nya singeln ”Plastico” nedan!