Pharrell visar upp nästa Louis Vuitton-kollektion i Hong Kong

Den senaste herrkollektionen från LV tar en sportig apporach med inspiration från resor mellan olika kulturer

Sedan Pharrell Williams tog över som Creative Director för Louis Vuitton tidigt under 2023 har vi fått se den eklektiska kreatören bjuda på en hel del olika stilar. Under Paris Fashion Week fick många klassiker en nytolkning, bland annat det rutiga monogram-mönstret och några ikoniska varsity-jackor. När LV nu presenterat sin herrkollektion för Pre-Fall 2024 i Hong Kong rinner inspirationen ut över världens länder och de resor som binder våra kulturer samman.

Från Hawaii till Hong Kong, kollektionen illustrerar resandets sammanbindande kraft genom nautiska teman. Surfingens koder och tropiska blommönster hyllar en garderob som omfamnas över kontinenter. Kollektionen bygger vidare på idén som låg till grund för Pharrells debutkollektion för Louis Vuitton – ”från VA till Paris” – och reflekterar över de mångkulturella influenser som finns i välbekanta klädesplagg och deras utveckling när de reser runt i världen.

Kläder är energitransportörer: ett plagg som förknippas med den naturnära, bohemiska livsstilen inom surfing har förmågan att återskapa energin från stränderna på Hawaii för en bärare i den urbana miljön i Hong Kong. Sjömän syntes även flitigt i showen. Då de låter månen och stjärnorna leda dem mot nya horisonter i sina resor fångar de ett sätt att leva som inkapslar det koncept Pharrell haft i åtanke med hur kläders och människor resor kan sammanflätas.

Utöver inspirationen från surf-kulturen tas även lika delar sportiga som lyxiga tracksuits & varsity jackets in i blandningen, med utstickande designs som verkar dra från såväl Pharrells streetwear-bakgrund med Billionaire Boys Club till mer nostalgiska 80-talsplagg. Mer information om plaggen i detalj och spikade releasedatum kommer att dyka upp längre fram i tiden.

Showens soundtrack består av en originalkomposition av Pharrell Williams x Swae Lee x Rauw Alejandro med titeln ”Airplane Tickets”, framförd live av femtio ukulelespelare. Du kan spana in showen i sin helhet på Youtube här nedan!