Newkid släpper EP:n ”AW18”

Följer upp sommarens EP ”SS18” med fem nya spår

Om det är något Newkid bevisat sedan sin comeback förra året, är att han inte är rädd för att experimentera vare sig det gäller musiken eller det kreativa runtomkring. I somras släppte han sin EP SS18, en kollektion fylld med love notes och emotionell R’n’B.

Nu följer han upp det första projektet med sin andra EP för i år: AW18. Inför releasen har han släppt singlarna "Mona Lisa" och "Tyst för länge". I övrigt består projektet av låtarna "Sexy", "Paranoid" och "Konsekvens". Han berättade tidigare att EP:n innehåller referenser han alltid velat använda. Att hans blandade musiksmak kommer spegla sig i AW18.

"Lyssnade på allt ifrån gospel, collage-punk, euro pop/techno/trance till hiphop/rnb. Mina top 3 of all times tunes är typ i 3 helt olika genrar. Tanken vi hade när vi gick in i studion inför ”Tyst för länge” var typ: Hur hade DJ Sammy’s remix på ”Heaven” låtit idag"?

Givetvis finns även inslag från den gamla Newkid, som många av hans fans förälskade sig i. Dock är det tydligt att han inte enbart vill köra på de "säkra korten", utan som han nämner våga variera soundet, något som gör att han tar klivet mot att rikta sig till en bredare publik.

Oftast är det Newkids röst som lyfts fram som hans starkaste sida men med SS18 och AW18 visar han dessutom sina härliga nostalgiska referenser, catchiga texter och förmåga att involvera fansen i skapandet. Det är helt enkelt mycket mer än bara rösten som bör lyftas fram. 2018 kommer många minnas som det år då Newkid verkligen gjorde comeback. Med AW18 och SS18 stänger han det konceptet, som i själva verket var tänkt som ett fullängsprojekt. Ett perfekt avslut på vad som dock bara känns som början för Newkid.

Med två bra kollektioner i bagaget ska det bli intressant att se vad nästa år har att erbjuda. Tills dess, lyssna på AW18 nedan!