Straynané svarar på Expressens uttalanden om Einár's dokumentär

"Vad får dig att ta mina ord - ’Om det är något du vill säga - gör det genom en låt, och gör det bra.' som en uppmaning till våld?”

I veckan släppte SVT Edit dokumentären ’Einár 2002-2021’, efter att rapparen tragiskt sköts till döds 2021. I dokumentären får vi bland annat se skapandet av låten ”Unge med extra energi” med producenten Straynané.

I scenen säger Straynané: ”Om det är nåt du vill säga – gör det genom en låt, och gör det bra”. Nu riktar Expressen kritik mot Straynané i en artikel och menar att producenten orsakat konflikter genom att: ”uppmana [Einár] att bearbeta kidnappningen till musiken”, vilket enligt dom: ”kan ha varit livsfarligt”.

Straynané uttalar sig nu på Instagram, och ger svar på tal till skribenten: ”Vad får dig att ta mina ord – ’Om det är något du vill säga – gör det genom en låt, och gör det bra.’ som en uppmaning till våld?”

Straynané berättar att han, trots att han vanligtvis inte lägger sig i låttexter, denna gång bad Einár ändra för att få bort rader som kunnat uppfattas som hets och föra bort lyssnaren från temat.

”Väldigt många svenska rappare är inte sk. gangsterrappare och alla vi kreatörer runt artisterna är bara musikproducenter, videoregissörer etc. Vanliga människor som tycker att gatuvåldet är hemskt …” avslutar Straynané.

Läs hela inlägget nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Straynané (@straynane)