Dopest Unga svenska artister att hålla koll på 2018 svensk hiphop

Unga svenska artister att hålla koll på 2018 – DEL III

Dopest listar unga svenska artister som kommer att lämna stora avtryck i år!

Sverige blomstrar av talang och potential inom musikbranschen, och det bevisade 2017. Förutom att vi såg fler internationella samarbeten än någonsin, så har året som gått bevisat att svensk hiphop är att räkna med. Vi har sett flera unga artister växa fram, Jireel gått från en 16-årig talang till Sveriges hetaste artist eller Lamix som med debutsingeln gick platina och på ett år gått från att knappt komma in på P3-Guldgalan till att kamma hem den.

Det spelar längre ingen roll att traditionell media inte täcker eller lyfter fram svensk hiphop, hur många radioprogram med fokus på svensk hiphop som läggs ner eller att låtar med miljontals streams inte går på radiorotation. Svensk hiphop har under årets gång bevisat att det nu är omöjligt att undvika landets mest underskattade och minst uppmärksammade genre, intresset är större än någonsin.

I takt med att genren fortsätter växa så växer även nya stjärnor och löften fram. Dopest har sammanställt en lista på unga artister som man bör hålla ett extra öga på under 2018. (ingen rangordning)

Läs första delen här och andra delen här.

ADEN x ASME

Duon från Hammarkullen slog igenom ordentligt med singeln Kasse som gått guld. Trots sina få släpp har de flera miljoner streams och deras senaste låt Pull Up Remix var ett UK-collab med Afro B gick om originalet i antal streams/views, detta är ett bevis att de går fort framåt för duon. De båda rapparna har sagt att man vill att det ska gå ännu snabbare och med den inställningen ska det bli intressant att följa!

Foto: Olof Ohlsson

RICKY RICH

Med en succésingel "Habibi" som streamats mer 7 miljoner gånger på Spotify har den unge Västerås sångaren visat att han har mer än en bra röst. Låten var definitivt ett startskott på något stort när många frågade sig om låten enbart var en "one hit wonder" så följdes det upp med en feautring på Nathan K's "Hon e fly" samt singeln "Lego". Dopest tror att Ricky Rich med sin behagliga röst och uppbackning med sina vänner ARAM Mafia, har något som många längtat efter, därför bör ni hålla utkik på honom i år!

rickyyrich@Instagram

 

NATHAN K

Presenterades sig starkt när han hoppade på OVÖs singel "Hon är aldrig nöjd" som släpptes förra året. I samma veva släppte han "Hon Bakk", en svensk version på Kojo Funds "My 9ine". Trots två starka prestationer, tog det inte stopp där han följde upp det med fler inhopp och succésingeln "Hon e fly" med Ricky Rich. Uppbackad av Matte Caliste och Stadsbild vet vi att Nathan K definitivt bara inlett karriären, i en intervju med Ivory så talade han gott om den unge rapparen från Hässelby som därefter gästade hans singel "Vibe". Inom dagarna är Nathan K aktuell med en ny singel, håll utkik på den på Dopest!

Nathan K

 

Listan är bara ett urval på unga artister som Dopest tror starkt på år 2018, finns en hel del namn att lägga till men dessa röstades internt till de mest intressanta! Följ alla svenska musiknyheter på Dopest.se och på vår Instagram.