Vem är Sydney Sweeney? Från 'Euphoria' till viral sensation

Du har sett henne i rollen som Cassie i 'Euphoria' & Bea i 'Anyone But You' – men vem är skådespelaren egentligen?

Få nya skådespelare har fått så stor uppmärksamhet på sociala medier under året som Sydney Sweeney. Det stora genombrottet kom i tv-succén Euphoria, där hon i rollen som Cassie spelade mot Zendaya, Angus Cloud och många fler talanger. Serien är just nu på paus efter Clouds tragiska bortgång, med en eventuell säsong 3 planerad.

Sweeney har dock tagit sig längre än någonsin i karriären under de senaste åren, med huvudroller i serier som The White Lotus och filmerna Anyone But You och Madame Web. Nyligen var hon även värd för det legendariska tv-programmet Saturday Night Live (SNL), vilket enligt Televsion Stats gjort henne till världens mest eftersökta skådespelare.

Hur blev Sydney Sweeney känd?

De stora och plötsliga framgångarna har dock fått många att fråga sig vem Sydney Sweeney egentligen är, men vad många inte vet är att hon jobbat sig upp genom flera år inom Hollywood.

26-åringen från Washington började sin karriär med en uppsjö av mindre roller, som till slut ökade i nivå under 2019 då hon gjorde sin första stora huvudroll i dramat Clementine samt en mindre roll som en ur Charles Mansons gäng i Quentin Tarantinos Once Upon A Time In Hollywood. Under 2019 gjorde hon även sin debut i Euphoria och därefter har de större rollerna rullat in.

På sociala medier har han gått viral för sina skådespelarinsatser, främst mot Glen Powell i Anyone But You, men även för det faktum att hon blivit något av en meme för ”simps”. En enkel sökning på hennes namn på X räcker för att se hur många fankonton som publicerar bilder på henne dagligen, och hennes avsnitt på populära Youtube-serien Hot Ones har samlat på sig över 5 miljoner visningar på mindre än en månad.

Härnäst kan du se Sydney Sweeney i den kommande skräckfilmen Immaculate, som släpps senare under 2024.