Foto: Julia Sixtensson for DOPEST

Travis Scott: ”’UTOPIA’ skulle ha varit en musikal”

Rapparen talar ut om Astroworld-tragedin, sin dotter med Kylie Jenner & drömmarna om att nå Broadway i ny intervju

De senaste åren har varit minst sagt turbulenta för världsstjärnan Travis Scott. I november 2021 skedde en av de största festivaltragedierna i modern tid, när flera människor miste sitt liv under hans Astroworld Festival till följd av klämning i ett överfyllt publikhav. Hans misslyckande med att uppfatta nödsituationen på plats och minst sagt tveksamma reaktion efteråt skapade ilska och besvikelse som ledde till en lång tids paus från musiken, och vad många trodde skulle bli slutet på hans karriär.

Så småningom började dock hype för hans nästa album UTOPIA att byggas igen och efter en rad festivalspelningar och annan promotion blev albumet ett av årets största releaser, med tillhörande biofilmer och turnéer som extra bonus. Nu har han satt sig ned med GQ för en sällsynt intervju där mycket av de senaste årens händelser tas upp, däribland hans känslor kring Astroworld-tragedin samt ett erkännande kring hur UTOPIA kunde ha blivit.

Scott menar nämligen på att han ville att UTOPIA skulle vara som en Broadway-musikal, med skådespelare, akter och scenuppsättning som skulle tas på turné runt om i världens största arenor.

"Jag försökte göra Broadway - för grejen med Broadway-teatrar är att de är ganska små - jag försökte ta idén om Broadway till större arenor, men ändå få det att kännas som en Broadway-föreställning", säger Scott till GQ.

Han berättar att han ville förmedla en mörk historia med inspiration från filmer som Sin City, men att idén till slut föll ihop. Däremot är han tydligt med att en musikal fortfarande är högt upp på prio-listan i framtiden. På frågan om en sådan skulle bestå av hans egna musik svarar han såhär:

"Javisst! Det är det som är tanken. Det ska vara en orkester, med tung trumprogrammering. Live-instrument, fast orkesterbaserat"