Alla nyheter som avslöjades på Xbox Game Showcase 2024

Årets mest efterlängtade Xbox-event avslöjade såväl nya spel som nya konsoler – se höjdpunkterna och trailers här

Xbox Games Showcase tog plats under helgen och innehöll en rad stora nyheter till Microsofts flaggskepp. Vi fick bland annat se återkomster till älskade serier med spel som Gears of War: E-Day, första tittar på Call of Duty: Black Ops 6 samt information om nya konsoler och mycket mer.

Här är några av höjdpunkterna från eventet, ovan hittar du även sändningen i sin helhet:

Game Pass

De som prenumererar på Xbox Game Pass har kanske följt vår artikelserie under våren där vi samlar nyheter till tjänsten som kommer varje månad. Det saknades för juni, men det berodde på att Microsoft laddade upp inför en stor reveal under Xbox Showcase, som innehöll spel från deras portfölj av studior som Activision, Blizzard, Bethesda och egna Xbox Game Studios,  utöver alla tredjepartspartners.

VI bjöds på premiärer och nya uppdateringar för dussintals spel, varav många kommer att finnas tillgängliga på Game Pass. Några av dessa inkluderade Indiana Jones and the Great Circle, Starfield: Shattered Space och fanfavoriten Microsoft Flight Simulator 2024. Mer information om releaserna kommer att dyka upp under året.

Gears of War: E-Day

Långköraren Gears of War började på Xbox 360 2006 och har därefter blivit en ikonisk spelserie med sitt senaste spel Gears 5 släppt under 2019. Nu går vi dock tillbaka i tiden till 14 år innan originalets story utspelade sig genom en prequel kallad Gears of War: E-Day.

Assasssin’s Creed: Shadows

Vi har tidigare berättat om Yasuke, den första svarta samurajen, när det avslöjades att han skulle vara en av huvudkaraktärerna i det kommande Assassin’s Creed: Shadows. Nu har vi äntligen fått en första titt på gameplay från spelet, som utspelar sig under 1500-talet i Japan. Spana in trailern nedan, där vi får se allt från häpnadsväckande vackra miljöer till blodiga strider, releasedatum är satt för den 15:e november 2024.

Call of Duty: Black Ops 6

En av Xbox Game Showcase stora höjdpunkter detta år var att spelare fick en exklusiv första titt på gameplay från det helt nya Call of Duty: Black Ops 6. Vi har gjort en mer detaljerad djupdykning av de nya funktionerna och spellägena tidigare, du hittar den HÄR.

Xbox Series X|S

Till sist avslöjades tre nya Xbox Series X|S-konsolalternativ som går med det redan existerade sortimentet med release under den kommande semestersäsongen. Mer information om priser och exakta releasedatum kommer under de kommande månaderna, då den förväntade release är mellan november och december.