Yasin Byn och Dree Low går ihop på ”XO”

Låten blir Yasin Byns andra singel sedan han släpptes fri

Det har inte varit mycket vila för Yasin Byn sedan han kom ut från fängelset. Rinkebyrapparen, som satt inne i över ett år, återvände till game:et med den kryptiska, metafordränkta "DSGIS", och är idag aktuell l med Dree Low på singeln "XO".

Produktionsnumret står Datboiyony bakom, och det är ett beat med rytm hämtad från den populära New Orleans Bounce-stilen och flöjttoner som tar lyssnaren tillbaka hela vägen till 2017:s Mask Off. Yasins vers och refräng rymmer Frida Kahlo med Mohamed Salah och Benjamin Netanyahu. I sin tur name drop:ar Dree Low bland annat Canada Goose och Roberto Carlos. Låtens rödtråd är en reflektion över ensamheten en kan uppleva på toppen, vilket är ett passande ämne att skildra från två av Sveriges största urbanartister.

Yasin Byn har fortfarande inte släppt ett längre projekt, men rapparen har däremot varit fruktsam mellan 2015-2018 med en rad singlar - bland annat klassikern "Chicago". Dree Low släppte två längre projekt 2019, No Hasta Mañana 2 och FLAWLESS. Rapparna samarbetade tidigare i år på låten "Fram".

Lyssna på "XO" nedan!