Yasin överraskar med "Hur Som Helst"

Släpper första solo-singeln för året med en tillhörande video på Instagram – samarbetar med tyska producenter

I slutet av 2023 släppte Yasin projektet En paus från internet, en avrundning på ett succéår som toppades av albumet PISTOLER, POESI & SEX. Nästan exakt ett år efter releasen av PP&S kommer han tillbaka från sin paus med ”Hur Som Helst”, en singeln som utan förvarning släpptes natten till fredagen den 1:e mars. Singeln blir hans första solo-släpp för året, efter att ha gästat nykomlingen Lekaye på virala ”STICKY” i slutet av januari.

Låten är producerad av tyske Kane 13, ett trendbrott från de många kollaborationer med Amr Badr som Yasin gjorde under 2023. Låten håller sig i längre tongångar med en lågmäld ensemble av pianos, synthar och 808:s. Yasin använder den sparsamma produktionen till sin fördel med ett mjukt flow av melodier och ett kärlekstema i texten, samt hans klassiska känsla för oförglömliga rader. Han liknar sig bland annat till radioprataren Sway då han inte känner att han har alla svaren, en referens till den ikoniska Kanye West-intervjun (”You ain’t got the answers, Sway!”)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av YASIN (@twogunkid163)

Singeln kommer även med en musikvideo, som publicerades på Yasins Instagram under fredagsmorgonen och än så länge är exklusiv till den plattformen. Den är i regi av producenten Kane 13 samt Paul Eisen, också baserade i Berlin, Tyskland. Här får vi se Yasin återvända till gammaldagslooken han debuterade i ”Ge upp igen” med Miriam Bryant, då han framför låten på en bar genom ett svartvitt filter.

Lyssna på ”Hur Som Helst” och mer ny musik i DOPEST Playlist!