Möt Zoe Lobos i JBL’s serie “BeHeard”

Läs DOPEST intervju med rapparen

I JBL’s serie "Be Heard” får vi lära känna nykomlingar & kreatörer som får chansen att visa upp sin talang med programledning av Grammis-vinnande artisten Imenella. Följ med i en upplyftande serie i tre delar som kommer avslutas med ett maxat uppträdande från talangerna på DOPEST YouTube-kanal.

I första avsnittet mötte Imenella dansarna Amelis och MonaMohau. Nu går serien vidare till musik och Imenella träffar rapparen Zoe Lobos från Stockholm. Zoe är en ung tjej med mycket energi, som blandar olika genres och språk i sin musik, för att skapa något unikt.

I avsnittet får vi se Imenella joina Zoe i studion, och hon visar till och med upp en helt färsk låt. Trots att hon är ny på scenen har hon stor självsäkerhet och har uppträtt sedan hon var liten. Läs intervjun nedan & spana in hela “Imenella möter Zoe Lobos” högst upp i artikeln!

Vad är den största utmaningen som ny artist?

En stor utmaning för mig när jag började arbeta med musiken mer proffesionellt var att jag hade jättesvårt att be om hjälp. Jag kände att jag behövde göra allting själv. Men jag lärde mig snabbt att man inte kommer långt ensam.

 

Vilken är den största skillnaden att göra musik på svenska och på spanska?

Det är svårt att säga skillnaden då processen i skapandet är likadant, men det är nice att ha båda språken att jobba med. Ibland kan jag tycka att en fras eller mening låter bättre eller vackrare på spanska, och även tvärtom!

 

 Vad drog dig till just genren rap?

Jag personligen har alltid känt att rap är väldigt tillåtande. Tillåtande i att säga det du vill, hur du vill. Vill du skrika, kör. Mumla, kör. Behöver du hitta på ett ord så att det rimmar med ett annat ord, kör.

“Vill du skrika, kör. Mumla, kör.”

 

Varför tror du att det finns så få kvinnliga rappare i Sverige?

För att förutsättningarna är helt olika. Så även om det finns och kommer finnas fler kvinnliga rappare så finns det ett motstånd som är strukturellt. 

 

Vad inspirerar dig när du skriver dina texter?

Allt vill jag säga. Men jag tar mycket inspiration från människor jag har runt omkring mig, och även samhället.

 

Hur har din omgivning tagit emot din musik och ditt artisteri?

Jag har verkligen blivit blessed med att alltid ha haft folk runt omkring mig som stöttat min musik och artisteri. Min familj har alltid varit super supportive och har vid tillfällen trott på mig mer än vad jag trott på mig själv.

 

Vad är dina tips på att ’BeHeard’?

Det är klyschigt men helt ärligt, att göra din grej. Hitta vad din grej är och sen gör den fullt ut. Låt saker ta tid, folk är för stressade nu för tiden.

 

Du både skriver texter, musik och dansar - vad började du med först?

Jag började först med att dansa. Min grannes mamma lärde ut magdans till alla barnen på gården och det var första gångerna jag fick uppträda för folk!