23 släpper 4 nya låtar på ’Selfmade (Deluxe)’

Gästas av VC Barre och danska rapparen Miklo

23 inledde sommaren med att släppa det efterlängtade albumet Selfmade. Plattan tog sig in på Sverigetopplistan där den debuterade som #4. Albumet inkluderade populära singlar som “More Life”, “Window Shopper” och monsterhiten “Länge Leve Vi” med över 14 miljoner streams på Spotify. 

Efter en riktig succé med albumet vill 23 överraska fansen med en Deluxe. På Selfmade (Deluxe) får vi hela fyra nya låtar. Bland de nya singlarna finns: “Xatar”, “Catfish” feat. VC Barre, “Saheb” feat. danska artisten Miklo samt “Thug Part 2:2 Deconstructed”. 

Om den första nya singeln på skivan, “Xatar”, låter bekant är det inte så konstigt. Här används nämligen en sample från Sting’s välkända låt “Shape of My Heart” från 1993 - samma som Juice WRLD använder på hiten “Lucid Dreams”. 

När 23 och VC Barre förenas på “Catfish” är det faktiskt inte första gången de teamar upp. De fortsätter nämligen det vinnande koncept som startades med hiten “Internet” från tidigare i år. Även den här gången hör vi ett hårt sound när de ger oss rå drill över en produktion från BabyBoi. 

På “Saheb” gästas 23 av den talangfulla danska rapparen Miklo som haft flera stora hits i Danmark. Det här är artisternas första officiella samarbete. De rappar över ett något lugnare, gitarrbaserat beat från Martin René. Samma lugna och ärliga vibe får vi på “Thug Part 2:2 Deconstructed” där låten verkligen skalats ned och raderna får skina. 

Albumet Selfmade har beskrivits handla om att komma från ingenting - men ändå nå toppen. Och det på egen hand. Därav titeln Selfmade

Lyssna på Selfmade (Deluxe) nedan - samt i DOPEST Playlist.