ADAAM

Rapparen från Valsta, Märsta som står bakom Grind Gang Music med VC Barre & D50

  • MMusik
  • Profile
  • Nationalitet:Sverige
  • Ålder:2002
  • Fält:Hiphop

ADAAM, tidigare känd som Adam Märsta, är en rappare från Valsta, Märsta utanför Stockholm. Han står bakom skivbolaget och musikkollektivet Grind Gang Music tillsammans med artisterna VC Barre, D50 och 25.

Freestyles på YouTube

ADAAM har alltid haft en kärlek för musiken och redan som 12-åring började han skriva egna låtar, uppträda och göra freestyles. Och det var just hans freestyles som blev stora på YouTube och fick många att öppna upp ögonen för den unga talangen. Redan i tidig ålder sågs han tillsammans med vännen och artisten Einár. De väckte snabbt intresset hos etablerade namn som Dani M och STOR.

Projekt, singlar & TikTok-hits

När ADDAM var 15 släppte han debutsingeln "Trapstar" 2018, men det var med nästkommande släppet "Wave" ft. D50 samma år som han fick sitt stora genombrott. Låten kom att bli en del av hans debut-EP Grindar 2019, som följdes av EP:n Ordnar detta 2020.

2021 kom att bli ett stort år för ADAAM. I bagaget hade han redan flera lyckade projekt och singlar - samt en stabil fanbase. Han inledde året med debutalbumet TOPBOY. Sommaren 2021 släppte han singeln "A.D.A.M" som blev en stor hit och gick viral på TikTok. Bara någon månad senare kom superhiten "TOPP" tillsammans med VC Barre som även den blev en succé på TikTok. Under hösten kom låten "DANSA" ft. Einár som fick stort uppsving efter att rapparen tragiskt gick bort i oktober. Året rundades av med singeln "Gone for the Night" som blev den officiella nordiska låten för Microsofts Forza Horizon 5.

2022 - Album & Grammisnominering

2022 inledde ADAAM året med sitt stjärnspäckade andra studioalbum MYROR I BRALLAN. Där hördes gästerna Aden, D50, Asme, Dani M, VC Barre, STOR och Blizzy.

Inför Grammisgalan 2022 är ADAAM och VC Barre nominerade till Årets låt för sin hit "TOPP" från sommaren 2021.