Einár släpper postumsingeln ’DAY ONE’

Första vi hör från Einár sedan projektet

Under de senaste dagarna har det ryktats om att en singel från den bortgångna rapparen Nils Einár Grönberg kunde vara på gång. Detta stärktes efter att hans flickvän och mamma delat med sig av en trailer på låten. Detta blir det andra släppet sedan rapparens tragiska bortgång i oktober 2021. I juni släpptes postum-EP:n Einár med fyra låtar. Alla låtar gick rakt in i den svenska topplistan. Inatt får vi höra singeln "DAY ONE" producerad av Le Winter.

I den personliga låten hör vi Einar rikta sig till det han anser vara "utsatta" människor. Han reflektera kring sitt liv, den destruktiva livsstil som många lever, bortgångna vänner och ifrågasätter politiker med alla mord som skett:

"Morden börjar ökas, oskyldiga dödas, ey, Jag ser ingen försöka ändra på skiten, Politiker är blinda och döva"

I texten riktar han även kritik mot polisen och tar upp rasprofilering:

"Polisen är ett skämt, vad håller ni ens på med? Tänk er att någon kommer dit ni bor och bara slår er. Kommer hela tiden, visiterar en för droger. Drar dig till stationen och ba ställer massa frågor. Även fast du aldrig nånsin varit med om sånt. Bara för att du är blatte eller klär dig helt wrong"

"DAY ONE" är ännu en låt som visar på Einárs skicklighet som rappare och varför han var en av landets största artister. Singeln spekuleras vara från ett kommande projekt men det är ännu obekräftat.

Ännu är mordet på Einár olöst, vill du läsa mer om Einárs historia har vi samlat allt i en artikel här.

Lyssna på "DAY ONE" nedan!