Mack Beats & Fille Danza tar ett nytt steg i karriären med skivbolaget ’La Vie Music’

”Vi älskar musik och vi älskar den här genren, och vill fortsätta verka i den.”

Producenten Mack Beats och artisten/låtskrivaren Fille Danza, främst känd från duon Ison & Fille, har blivit ett team. Tidigare i år bestämde de sig för att slå ihop sina hjärnor och erfarenhet av nästintill 20 år i musikbranschen för att starta ett eget independent skivbolag - La Vie Music. Bristen på mångfald och unga talanger på den svenska scenen fick Mack & Fille att känna att det fanns ett utrymme att fylla, och kort därefter tog skivbolaget fart. Några månader senare har de signat sina två första artister och Dopest är nyfikna på att veta mer.

Marko (Mack Beats) och Fille har jobbat tillsammans sedan Ison & Fille's första skiva på tidigt 2000-tal, men har länge funderat på att starta något ihop. Även fast ett eget skivbolag tidigare inte funnits på kartan, har passionen hos båda alltid legat i att guida och lyfta upp yngre förmågor, vilket till slut ledde till ett naturligt samarbete med varandra.

  • Foto: Daniela Spiroska
  • Foto: Daniela Spiroska
  • Foto: Daniela Spiroska

Varför just nu?

"Tidigare har vi inte haft samma ambition. Då tog vi upp nya akter och lämnade de vidare till labels, för att vi fokuserade på våra egna karriärer. Nu har vi ett annat driv och ett annat tänk. Vi älskar musik och vi älskar den här genren, och vill fortsätta verka i den. Nu kan vi ge andra artister den plattformen vi byggt på i flera år, och vara med på deras resa." förklarar Fille.

 

"Vi älskar musik och vi älskar den här genren, och vill fortsätta verka i den"

Visionen med La Vie Music (med inspiration från La Vie = Livet på franska) är att lyfta eldsjälar som brinner för just hiphop, RnB och urban musik. Producent Mack Beats förklarar att han känner en saknad av bredd och nischer i de svenska musikgenrerna, och jämför det med till exempel Englands och Frankrikes olika subgenrer, och att detta är något han vill bidra med.

La Vie Music's första akter att signa är L1NA, som debuterade med att gästa Ison & Fille's senaste platta Vackra Liv på spåret "Down". Även SHRN som bjöd på en vers på remixen av den känslostarka "Lägg Ner Ditt Vapen" som släpptes i början av augusti.

Att just två unga tjejer är de som valts att satsa på är ingen slump, menar La Vie. De anser att det finns en uppenbar lucka av dessa talanger på den svenska musikscenen, och att det är dags att fylla ut den. Fille berättar också hur de inte är här för att "peta i deras låttexter eller röra deras uttryck", utan att det känns mäktigt att kunna vara plattformen de kan vända sig till.

 

Många skivbolag tar den enkla vägen och väljer "färdiga artister". Det känns som att ni tänker annorlunda?

"Det är en rolig utmaning att breaka någon, att den personen ska få sina första streams, sin första merchtröja - och sedan kunna utveckla det." säger Marko

"Vi går också efter det som känns nytt och spännande för oss, inte vem som får mest views. Ett större bolag kanske kollar efter när det går bra, för att kunna satsa pengar - men vi jobbar utifrån känsla och kärlek." instämmer Fille.

  • Foto: Daniela Spiroska
  • Foto: Daniela Spiroska
  • Foto: Daniela Spiroska

 

Vilka kvalitéer söker ni i en artist?

"Något som gör att en artist sticker ut - att den inte är en version av någon annan. Ett eget uttryck, antingen om det handlar om röst, hur man skriver eller vilka beats man väljer. Även om det är något litet, så kan man jobba och utveckla det mer."

 

Vad erbjuder ni för era artister?

"Det dom behöver. Vi coachar, vi hjälper till att planera. Det är mycket man inte vet när man ger sig in i branschen, och vi har ju erfarenhet vi kan dela med oss av. Vi producerar, planerar, paketerar. Allt med "erar" säger Fille med ett skratt.

Vi producerar, planerar, paketerar. Allt med "erar"

Vad är målet med La Vie Music?

"Första startsträckan är att etablera oss. Att vi står för kvalitet och är en seriös aktör inom svensk musik." berättar Mack Beats.

 

Att arbetet med artisterna på La Vie Music ska bli något långsiktigt är det viktigaste, förklarar Marko & Fille. Att om fem år ska de fortfarande vara aktiva och jobba på nya projekt, istället för att kanske lyckas med en hit, och sedan fastna.

 

Vad har ni för kommande projekt?

"Det kommer att komma en singel från vår artist L1NA, vilket blir vårt första officiella släpp. Och så småningom kommer även SHRN's debut!"

 

Vill ni veta mer om skivbolaget La Vie Music kan ni följa deras sociala medier här. Kolla även in artisterna L1NA och SHRN på Spotify för att inte missa debuten som kommer redan nu på fredag!