Tillsammans med FILA har Dopest vänt sig till några av de intressantaste artisterna och nykomlingarna på landets musikscen. Seedy, Nigma och L1NA tolkar FILA’s klassiska modell ADL99, som likt namnet indikerar, släpptes för första gången år 1999. En retro stil förenas med lekfullhet och moderna element. Se vår editorial i galleriet ovan! 

Trots att Nigma bara har en solosingel ute har hon redan byggt upp en tydlig image, samt en snabbt växande fanbase. Hon är ett av Team Platinas senaste tillskott, musikkollektivet utgör även hem åt artister som Z.E, Biggie Juke och Jiggz. Tillsammans med Z.E har hon släppt låtarna “KLICK” och “SUPERSTAR”. En annan intressant nykomling är L1NA. Hennes musikkarriär startade när hon gästade Ison & Fille på låten “Down” från albumet Vackra Liv 2019. Kort därefter signades hon till deras nystartade skivbolaget La Vie Music och släppte då debutsingeln “BEKVÄM”. Sedan dess har hon fortsatt bygga upp sin repertoar med låtarna “TRIX” och “Trauma”. Den Nivy-signade artisten Seedy är ingen nykomling, han gjorde debut redan 2017 med singeln “Alice”. Han är känd för att kombinera rapp med ett dansant sound på låtar som gör sig perfekt på dansgolvet. Tidigare har han jobbat med välkända namn som Jireel och Denz. Han är utan tvekan en artist att hålla ögonen på och vi kan förvänta oss mycket ny musik från Seedy i år. 

  • Foto: Dopest /
  • Dopest / Pontus "ArtByEsse" Carmback
  • Dopest / Pontus "ArtByEsse" Carmback

I vår editorial syns artisterna bära varsin variant av de totalt tre olika färgställningar. Den mest vågade i trion är en version av ADL99 med en vit mesh-täckt överdel, samt starka inslag av orange. Version två har en stark retrokänsla med vit bas, beiga paneler och djupblå broderier. Ett rött innerfoder bryter av mot den annars mjuka skon. Den sista modellen är den mest avskalade - anpassad för en stilren vardags-look. Gråa och röda detaljer adderas till en vit och marinblå bas. Varje sko kommer med en vit sula, med inslag av färg som matchar överdelen. 

Håll utkik på hemsidan efter kommande intervjuer med Seedy, Nigma och L1NA. 

FILA ADL99 finns nu tillgängliga hos utvalda återförsäljare som Naked, Caliroots och Junkyard.

 

Foto: Dopest.se / Pontus "ArtByEsse" Carmback

Stylist: Aline Bennour / @loxgold