Lär känna Nzingaboy i det sista avsnittet av JBL’s “BeHeard”

Läs vår intervju med Nzingaboy

JBL’s serie "Be Heard” har vi i två avsnitt fått lära känna nykomlingar och kreatörer som får chansen att visa upp sin talang med programledning av den prisbelönta artisten Imenella. Följ med i en upplyftande serie i tre delar som kommer avslutas med ett maxat uppträdande från talangerna på DOPEST YouTube-kanal.

första avsnittet mötte Imenella dansarna Amelis och MonaMohau. I det andra fick vi se Zoe Lobos i studion och i det tredje och sista avsnittet får vi träffa Nzingaboy som ger en inblick i sin karriär och ett smakprov på vad framtiden har att erbjuda. I intervjun med Nzingaboy berättar han om afrobeat-genren, sin utveckling, härkomst och inspiration. Vill ni veta mer om Nzingaboy får ni inte missa avsnittet ovan “Imenella möter Nzingaboy”

Vad tycker du om afrobeat-scenen i Sverige? 

Afrobeat-scenen i Sverige går framåt och de känns så himla bra. Nice att de finns svenska artister som har och planerar att släpper afrobeat låtar. Ett populärt sound som bara växer och växer.

Tycker du att ditt sound förändrats mycket genom åren, och i sådana fall på vilket sätt? 

Mitt sound har varit lite annorlunda de senaste åren men jag prioriterar fortfarande afrobeat soundet. Som musiker är de viktigt att utmana sig själva och testa andra sound som man inte brukar håller sig till, och de är därför jag har tagit min tid och spelat in några få nya låtar som har en helt annat sound som jag ser framemot att släppa snart.

Vad är det för annat sound?

Den andra soundet som jag pratar om är faktiskt pop-soundet. Jag och producenten Tyan fick till några sköna pop singlar som ändå låter nice och nu vet jag att kan hålla mig till den soundet och afrobeat soundet såklart, jag kommer även testa på andra sound i nuet för att kunna utvecklas som musiker

Vad inspirerar dig när du skriver musik? 

Jag får inspiration från musiker som jag ser upp till. En musiker som jag verkligen ser upp till är min storebror Daniel Nzinga som går i musikgruppen Panetoz, sen får jag även motivation från andra världsartister och musik-dokumentärer.

En annan inspirationskälla är faktiskt angolansk musik, en inspirationskälla som jag vänder mig till dagligen.

Anledningen varför jag nämner angolansk musik är att jag växte upp med den musiken i hushållet, eftersom mina föräldrar är från Angola. De finns  olika musikstilar därifrån och de tre populäraste soundet i Angola är Semba, Kuduro, Kizomba. Jag är tacksam att jag fick uppleva angolansk musik tidigt och att de är en inspirationskälla som är viktigt för mig och som jag vänder mig till dagligen

Vad uppskattar du mest inom låtskrivandet - text eller melodier? 

Text är de som jag uppskattar mest inom låtskrivandet, jag börjar först med att manifest en låttext och sedan försöker jag få till grymma melodier som passar in på texten och även på beatet.

När jag befinner mig i studion och beatet spelas i bakgrunden är en tillfälle som ger mig en bättre fokus, och ibland när jag sitter i bilen då kan de kan dyka upp nya spontana tankar på en text och melodier och vid såna tillfällen tar jag fram mobilen och börjar spela in en röstinspelning och börjar vibea.

Vad är din favoritdel med att vara artist? 

När jag står på scenen och framför mina singlar. Jag tar publiken med storm och lägger all min energi för att kunna få till en grym konsert. Jag försöker alltid göra mitt bästa så publiken kan kan jubla och dansa så dem blir nöjda efteråt.

Jag har flera favoritdelar med att vara en artist till exempel när jag befinner mig i studion med teamet och en annan favoritdel är när fansen supportar min musik på sociala medier och på fester och när dem sjunger mina låtar.

Jag har en drömtavla där jag har lagt upp nya musikmål som jag vill manifestera via attraktionslagen och jag är säker på att flera av dessa mål kommer att bli mina favoritdelar när manifestation är fullbordad.

Att vara öppen med din stamning är en stor del av ditt artisteri. Hur har responsen varit inom stamningsvärlden? 

Jag har stammat sedan jag var 8 år och såklart har det varit tufft att växa upp med stamning/talfel. Så för mig genom åren har det varit svårt att prata och kommunicera med andra individer liksom man vet vad man ska säga men man kan inte få ut ordet eller meningen som man försöker förmedla. Men det har blivit bättre med tiden för min del, stamningen är en del av mig och jag behöver inte skämmas över min stamning. Musiken har faktiskt hjälp rätt så mycket och jag stammar endast när jag pratar, inte när jag sjunger eller rappar.

Min audition från talang på TV4 fick bra respons från stamingsvärlden och det är många stammare som har och fortsätter skriva till mig. Dem är tacksamma att jag tog klivet och gick ur min comfortzon och visade upp min musikaliska talang som ligger bakom stamning genom att framföra min singel ”Wakanda”. Efter min audition blev jag en förebild och för mig är de viktigt att lyfta upp ämnet stamning på mina sociala medier. Det är något som behöver lyftas upp i samhället eftersom att det finns många unga och vuxna som går igenom de jag går igenom.

 

För mig är de viktigt att lyfta upp ämnet stamning på mina sociala medier. Det är något som behöver lyftas upp i samhället eftersom att det finns många unga och vuxna som går igenom de jag går igenom.

När kommer din nästa låt att släppas? 

Planen nu är att släppa en av mina nya singlar i januari eller i februari med producenten Alex Lejonhjärta. Vi har nytt material som kommer att släppas under 2023. Jag jobbar även med producenten Tyan där vi redan har släppt låtar som ”Deja vu" och “Sommaren” och vi har nya låtar på gång som kommer att släppas inom kort.