Reyn berättar om nysläppta EP:n 'Kostym & Sneakers'

Andra EP-projektet från den mångsidiga artisten gästas av Mwuana & Luc1ano – läs intervjun om arbetet bakom här

Stockholmsbaserade artisten Reyn debuterade 2018 med singeln ”Lowkey” och blev snabbt ett av landets mest lovande namn inom den nya vågen av hiphop. Med sin unika stil inspirerad av många olika genrer och en mer ”amerikansk” finish till produktionen fick han en lojal publik som följt honom på en musikalisk resa som aldrig slutat utvecklas.

Han har sedan dess släppt flertal platina och guldsäljande låtar som hyllats av musiksverige för sina starka melodier och tankeväckande texter, inklusive hits som ”Om du lämnar” och ”Gav allt”. Med ett sound som rört sig mellan pop, rock, RnB & såklart hiphop har han även hunnit med debut-EP:n Skyfall 2020 samt en tv-debut på BIANCA Talkshow mot slutet av 2023.

Reyn har bland annat samarbetat med artister som Victor Leksell, Jireel och Tjuvjakt, spelat på stora scener och festivaler runtom i Sverige och nominerats till Framtidens artist på P3. Allra senast hörde vi honom gästa Petter på ”Skimmer” och tidigare i höstas fick vi ”Tillsammans” med Mwuana, en singel som nu landar på hans andra EP någonsin: Kostym & Sneakers.

Projektet består 6 spår inklusive tidigare släppta ”Tillsammans”, ”Lämna Mig” och titelspåret ”Kostym & Sneakers”. Vi på DOPEST fick en pratstund med Reyn inför EP:ns release, där vi pratade om allt från samarbetet med nya artisten Luc1ano till den kommande sommarturnén.

Berätta mer om titeln ”Kostym & Sneakers”, varför valde du den för EP:n?

”Titeln för mig representerar vem jag är,  jag har lyckats från en plats där dom sa att det var omöjligt. Jag är i de fina rummen med en kostym men jag behåller mina sneakers på för dom representerar stället jag kommer ifrån.”

Genom karriären har du testat många sounds och på nya EP:n hör vi stor variation, från UK house till Drill. Hur viktigt tror du det är för artister att våga testa nya riktningar?

”Jag tror det är svårare här i Sverige, känns som att folk gör det som de vet kommer gå. Däremot som artist, om man vill va här i 10 år så är utveckling nödvändig. Folk kommer vilja höra hur du utvecklas i musiken och höra något fresh så att de inte tröttnar.”

Debutåret 2018 sa du att du inspirerades av hiphop, pop & även rock. Vad skulle du säga inspirerar din musik idag?

”Nuförtiden är det mindre musik som inspirerar mig men mer av livet som gör det, upplevselser, känslor, människor och situationer ger mig alla små pusselbitar att använda i mitt låtskrivande.”

Du gästas av Luc1ano på ”F2F”, ett framtidsnamn inom svensk hiphop. Hur mycket svensk hiphop lyssnar du på? Har du några favoriter?

”De där e min bro for real. Han kommer va här länge ni får se soon! Lyssnar på lite allt möjligt så har typ ingen favorit på de sättet.”

Vilket spår var din favorit att skapa?

”’Som förut’ var det nog, för den va så enkel. Den kom till mig sådär naturligt o jag skrev den på en dag kanske några timmar till och med…. Samt att jag fick göra den med både Picasso o Takenoelz vilket gjorde de ännu bättre.”

Vad kan man förvänta sig om man ska se dig på turnén i sommar?

”En sjuk show! Allsång i varenda stad och kanske till och med några gäster här o var. Samt att man kommer få höra nya EP:n och några osläppta bangers… i’m tellin u om du har chansen kom förbi en show!”

Lyssna på Kostym & Sneakers på Spotify!