VC Barre förbereder för album med "Que Pasa?"

Bjuder på eldig salsa-fusion tillsammans med Yei Gonzalez & Naasty, hör första smakprovet på rapparens nästa projekt

Succéåret 2023 har visat nya sidor av VC Barres artisteri genom en rad singlar och gästverser. Från att ha kickat igång året med den introspektiva singeln ”Noyy” till att hylla sin mamma på känslosamma ”Mamma”, har han även hunnit med att släppa sommarhiten ”Soldat” med Pablo Paz & takenoelz samt turnerat runt i hela landet.

Nu sparkar han även igång hösten med eldiga ”Que Pasa?”, den första singeln från Barres kommande album ASKER som planeras att dyka upp under de första månaderna av 2024. Som titeln anspelar på tar Valstarapparen här inspiration från latinamerikanska länders musikarv och specifikt salsa, vilket inkorporerats i låten av producentduon Yei Gonzalez & Naasty som båda två haft aktiva månader med låtar åt A36 & Asme respektive Chico.

I texten blandar Barre råhet med skämtsamhet, då hårda ord på både spanska och svenska varvas med mer avslappnade rader om flex och fest. Om vi får höra mer internationella influenser på hans kommande album återstår att se, men VC Barre visar återigen prov på att han är redo att testa nya vägar framåt i sin kreativitet.

”Jag svär att de ljuger om de frågar vem är Barre
Coño, tú madre mitt stål är min bram eh”

Lyssna på ”Que Pasa?” och mer ny musik i DOPEST Playlist!