Uppdatering till Windows 11 experimenterar med AI

Microsofts operativsystem rullar ut en stor uppdatering under tisdagen, här är de viktigaste nyheterna

Som vi nämnt tidigare är AI en av årets största snackisar, alla kategorier inräknat. Den artificiella intelligensen har sedan genombrottet med Chat GPT tidigare under 2023 tagit sig in i allt från musik till mobiler, så det är ingen chock att tech-jätten Microsoft nu fortsätter bana väg för AI i sina egna produkter.

Operativsystemet Windows 11 får idag, tisdagen den 26:e september, en uppdatering som ser AI implementeras på mer än ett sätt. Hjälpen Copilot kommer att kunna göra allt från att svara på frågor, likt en chatt, till att skapa utkastversioner av dokument med hjälp av enkla textkommandon. För att ytterligare hjälpa till i arbetslivet kommer Copilot även kunna svara på frågor om datauppsättningar i ett kalkylblad och föreslå egna revideringar, och när datan ska presenteras i Powerpoints genereras passande bildspel automatiskt.

Chattappen för arbete byter även namn till Microsoft 365 Chat, som nu kan gräva igenom en omfattande mängd arbetsrelaterade data som e-post, möten, chattar och webbinnehåll för att hitta just det där mailet du tappat bort, eller anteckningen du råkat placera i fel dokument. Denna arkiveringsfunktion ska även göra det lättare att flytta mellan datorer, då du inte manuellt behöver backa upp all data. I stort sett är Copilot och 365 Chat som sömlösa versioner av Chat GTP, som finns med dig vad du en behöver hjälp med, kombinerat med ett starkt minne.

Andra mindre nyheter är förbättrad volymkontroll, vilket nu ger dig möjligheten att justera ljudet för varje program individuellt om du till exempel vill ha musik, Discord och ett spel igång samtidigt.

Du kan spana in en kortare trailer från Microsoft ovan för att få en överblick på hur Copilot ser ut och fungerar!