Foto: Epic Games

Här är alla sportstjärnor du kan spela som i Fortnite

F1-legenden Lewis Hamilton är det senaste tillskottet, så får du tag på fler atleter att hoppa från Battle Bus med

Nyligen tog de det "back to basics" när de återlanserade sin "OG Version", ett drag som säkrade Fortnites största spelarantal någonsin. Spelet har varit bland världens största i över fem år och genom åren har vi fått se allt från artister till atleter gästa med egna karaktärer genom den uppmärksammade "Icon"-serien.

I helgen släpptes Lewis Hamilton som det senaste tillskottet av sportstjärnor så vi har, likt Fortnite själva, tittat tillbaka i tiden för att plocka fram några karaktärer som funnits (eller fortfarande finns) att hoppa ut från Battle Bus tillsammans med.

Här är alla sportstjärnor som gästat Fortnites "Icon"-serie:

Neymar Jr. (27:e april 2021)

Först ut att få sin egen karaktär i spelet var den erkände gamern Neymar Jr. Brasilien och numera Al-Hilals anfallsstjärna har spelat allt från Fortnite & Call of Duty till EA FC på streams genom Twitch, där han samlade på sig en särskilt stor publik under Covid 19-pandemin. Hans karaktär kunde till en början låsas upp under Chapter 2: Season 6 genom en rad utmaningar, men en annan version via "Fortnite Football Club" blev tillgänglig att köpa i Item Shop från och med december 2022 och var senast tillgänglig i juni 2023.

Harry Kane & Marco Reus (12:e juni 2021)

Näst på tur var dubbla fotbollsproffs i form av Harry Kane & Marco Reus. De engelska respektive tyska landslagsspelarna introducerades i Chapter 2: Season 7 som ett bundle-paket tillgängligt i Item Shop och har sedan dess dykt upp sporadiskt fram tills december 2022. Spelarna introducerades som en kampanj inför EM 2020 (som spelades 2021 till följd av Covid 19).

LeBron James (15:e juli 2021)

NBA-legendaren LeBron James har alltid varit öppen med sitt stora intresse för gaming, något som genom åren även genererat  samarbeten med stora konsoltillverkare som Playstation. Sommaren 2021 fick han även en hyllning till sitt alias "King James" i samma veva som Kane & Reus under Chapter 2: Season 7. Sedan dess har han återkommit i flera varianter, bland annat med ett Space Jam-skin och som en del av FCC med Neymar.

Naomi Osaka (4:e mars 2022)

Tennisproffset Naomi Osaka har

Chloe Kim (27:e mars 2022)

En mekanik som blivit en given del av gameplayet i Fortnite är den flygande Hoverboarden, eller andra former av luftsurfande som Dragon Ball Z-karaktären Gokus moln. Den amerikanska snowboardåkaren och OS-medaljören Chloe Kim anslöt till fighten i Chapter 3: Season 4 med en enorm drake som sitt färdmedel. Hon fanns tillgänglig i Item Shop så sent som i oktober detta år.

Patrick Mahomes (25:e augusti 2022)

Quarterbacken som skulle leda sitt Kansas City Chiefs till Super Bowl-vinst 2022 fick även ta huvudrollen som "The Gladiator" i Chapter 3: Season 3. Patrick Mahomes är en av sin generations bästa amerikanska fotbollsspelare och entrade spelet som en riktig atlet, med spänst och snabbhet som sina största tillgångar. Han fanns endast tillgänglig i Item Shop under slutet av augusti 2022.

Giannis Antetokounmpo (25:e december 2022)

Från en mästerskapsvinnare till en annan och från NFL till NBA. Grekiska basketspelaren Giannis Antetokounmpo vann NBA-finals med sitt Milwaukee Bucks i oktober 2021 och ett drygt år efter introducerades han till spelet under Chapter 4: Season 1. Han fanns senast tillgänglig i Item Shop i april 2023 och karaktäriserades av sina "Wings of Victory".

Foto: Epic Games

Lewis Hamilton (17:e november 2023)

Sist men inte minst har vi den mesta mästaren någonsin inom Formula 1: Lewis Hamilton. Britten har vunnit fler Grand Prix än någon annan förare. I fredags introducerades han till Fortnite för första gången, med en lika färgstark outfit som de han brukar ha på sig i verkligheten. Lewis Hamiltons skin och tillbehör finns tillgänglig i Item Shop nu för 1,500 V-Bucks.