Imenella släpper efterlängtade singeln ”Fråga om mig”

Får sällskap av Can ”Stress” Canatan

Året som gått kommer på många sätt vara en av de mest minnesvärda inom svensk hiphop. En genre som genom åren känts "bortglömd" av media-Sverige, och som aldrig fått det erkännandet som förtjänats.

Det finns många anledningar till att 2018 kommer vara minnesvärt, Spotifys satsning med "100"-listan, Z.E som bevisat att man kan krossa barriärer, rekord och fördomar med sin musik eller Imenella som gjorde sensation och blev snabbt en av landets mest omtalade artister med b.la. singeln "Chagga". Låten spelades b.la. på TV4s ”Nyhetsmorgon”, blev ett hett samtalsämnen som många tjejer kunde relatera till och skapade en hel del diskussioner.

Sedan dess har Imenella turnerat med Linda Pira, gästat "Småtjejer Remix" och spelat runt i hela landet, b.la. på Dani M with Friends där hon premiärspelade nya singeln "Fråga om mig" som släpptes idag. Låten är producerad av svenska stjärnproducenten Can "Stress" Canatan som på senare år producerat på Roc Nation. Det är även "Stress" vi hör på den catchiga refrängen. I låten hör vi hur Imenella tar upp ämnen som hungern och vägen till platsen hon är idag.

"Kom från svälten hade blodad tand/Varvat gamet/ Aa det känns som om man har spolat fram/ Shoo till STOR nu vi skålar till förlorarna/Du kan fråga runt/Fråga alla om mig/Svär på Gud folk dom kommer prata samma om mig/ Jag har gasen i bossen kan inte stanna homie"

Trots att det 'enbart' är hennes tredje singel blir det tydligt att Imenella skapat en våg och en lojal fanbase. För när fansen på spelningar kan texten på osläppta låtar vet man att inte längre behöver tvivla eller "fråga om henne".

’Fråga om mig’ handlar om min resa från första släppet och att hylla de som varit vid min sida. Det har varit ett intensivt år där allt har gått så fort. Att hypa sig själv är viktigt och jag är så stolt över mig själv men jag hade aldrig klarat det själv. Det för alla dom, det alla vi. Att få jobba med Stress är även en stor dröm och jag är fett glad att ha fått göra det.

Lyssna på "Fråga om mig" nedan!

Tidigare i år intervjuade vi Imenella, där hon b.la. pratade vägen till musiken, relationen till STOR och kvinnlig jämförelse.