Den legendariska jackan till vänster. Foto: 2BeInStore / ettresex (plugmeplease)

Kanye Wests legendariska klädmärke PASTELLE är tillbaka

Det osläppta märket återföds, med Ian Connor i spetsen

Ett knappt dygn efter att ett nytt album och event med Ty Dolla $ign ställdes in har Kanye West hamnat i rubrikerna igen, denna gång av positivt nostalgiska anledningar. Complex har nämligen gått ut med att Ye:s mytomspunna (och osläppta) klädmärke PASTELLE kommer att återuppstå på nästa upplaga av deras ComplexCon den 18-19 november.

Märket började hypas redan under 2007, när Kanye började prata om det i offentliga sammanhang samt bar den ikoniska varsity jackan på VMA-galan 2008 (se bilden ovan). Därefter var projektet, som mycket annat med Kanye, på en oklar plats i flera år utan att något egentligen hände mer än att några exemplar av jackan blev samlarobjekt (som bland annat hamnade på ettresex, tidigare plugmeplease, i Stockholm).

Complex avslöjar att teamet bakom den nya versionen av PASTELLE dock inte leds av Ye utan av Ian Connor, som för närvarande är Creative Director för märket. Connor är känd för sina kopplingar till A$AP Mob och Virgil Abloh, samt sitt egna märke Sicko och en mängd oroväckande anklagelser om sexuella övergrepp. Något som varken Complex eller någon nära PASTELLE kommenterat på.

Medieplattformen utvecklar inte kring PASTELLEs utbud, resten av deras team eller Kanyes inblandning. De meddelar dock att pop-ups kommer att dyka upp i storstäder som New York, Los Angeles, Paris, London och Japan inom de kommande månaderna.

Missa inte artikeln nedan för att läsa mer om Pastelle och andra osläppta projekt från Kanye!

Se Kanye Wests bästa osläppta projekt