Göteborgsrapparen Shiro har haft ett minst sagt aktivt 2023, som nu ser ut att kulminera i mer än singlar. När han nu återvänder med "Gunshot" är det första solo-singeln sedan "Blind" i mitten av sommaren, då han gästat Robin Kadir"Lover & Protector", A36"Dyra Notor" och nu senast Asme"Konstnärer" från GBG-kollegans ambitiösa album Spår av BLod.

På "Gunshot" diskuterar Shiro allt från att bevittna våld i sin omgivning till att syna äktheten hos andra människor. Tonsatt av flerfaldiga kollaboratören Oscar Chase går han både högt och lågt i sina tankar och touchar stundtals på inre osäkerheter med genuin smärta. En specifik rad innan den andra och tredje hooken fastnar lite extra, då den målar upp en bild av hur Shiro både identifierar och väljer att hantera effekterna av trauma och svek.

"Mitt hjärta är så kallt, jag kan lägga det i ett glas och sen fylla det med Hennessy"

När man frågar Shiro om arbetet bakom "Gunshot", avslöjar att han har något i kulisserna som han kallar ett "botemedel" för sina fans i form av ett kommande projekt. Han är övertygad om att projektet kommer att chocka och överraska, så håll ögonen öppna och öronen vassa inför vad som komma skall.

Lyssna på "Gunshot" och mer ny musik i DOPEST Playlist!