Foto: Pressbild / Art By Esse

Einárs flickvän hållet tal till honom på Grammis 2022

Ett tal i den bortgångna rapparens ära

Ikväll pågår årets Grammisgala 2022 som sänds live från Annexet via TV4 Play. Under galan uppmärksammades den bortgångna rapparen Einár, som gick bort under hösten 2021. Vi fick se Einárs flickvän inta scenen, för att hålla ett tal i rapparens ära.

"När Nils skrev musik glittrande ögonen och orden bara föll på plats som om de vore en självklarhet. Jag har tittat på Nils när han skrev sina mest populära låtar [...] Han kunde komma ut från studion en kväll med 10 nya låtar. Hans öron var gjorda för att lyssna. Hans konst var gjord för att höras. Hans karaktär var gjord för att synas - och med det han gjorde skillnad. Nils var mycket mer än bara sin musik [...]" 

2020 kammade Einár själv hem pris i hela två kategorier på Grammisgalan. Då vann han en av de mest ärofyllda kategorierna Årets Nykomling - inte oväntat efter succé med albumen Första Klass och NUMMER 1. Självklart känns han även igenom för den hyllade hitlåten "Katten i trakten" som idag har över 44 miljoner streams bara på Spotify. 2020 vann han dessutom Årets Hiphop.

Du kan se hela talet nedan:

@dopest.se

Vila i frid #einar 🕊❤️ #einar #grammis #fyp #foryou #fördig #vilaifrideinar #vilaifrid

♬ Get You The Moon - Kina