Internet reagerar på Yung Fillys Daily Duppy–freestyle

Komikern & rapparen förbereder sig för sitt debutmixtape

Andres Felipé Barrientos, mer känd som Yung Filly, är en brittisk komiker och rappare som först blev känd genom Youtube tillsammans med vänner som Chunkz, som han idag har kanalen "The Chunkz & Filly Show" tillsammans med. Sedan 2013 har han samlat på sig miljontals visningar genom sketcher, challenges och vloggar på sin egna kanal, men parallellt med den karriären har han släppt musik allt mer frekvent sedan 2017.

Singlarna "Clean Up" & "Hold" med Chunkz från 2019 bröt sig in på den brittiska singellistan och därefter har han släppt sporadiska singlar, oftast med humoristiska eller skrytsamma teman. I helgen debuterade han på den populära freestyle-serien Daily Duppy, hostad av GRM Daily med tidigare gäster som Central Cee, J Hus & Digga D. Över två olika beats levererar han först mer av typisk flex-rap, innan han byter över till en introspektiv vers som blottar sidor av hans tuffa uppväxt i London som vi aldrig fått höra förut.

"Pops he was dishing out the yola, to heat up the crib when it was colder
I guess I'm like a trap baby, but I never carried that persona"

Internet har reagerat med positiv förvåning på Fillys freestyle, då många har sett honom som en komiker och influencer i första hand. Vissa påpekade även att han fått medverka på den hyllade plattformen före stora namn som Dave, Skepta & SL.

"Yung Filly got a Daily Duppy before some highly respected elite rappers that's crazy", skrev @THEWESTRANDBOY_ på X.

Stora streamers har även reagerat på freestylen positivt, däribland Tyrone1MC som är en av Englands största på Twitch, samt Youtubern LEETOTHEVI som har över 260k prenumeranter. Båda har gett extra bra kritik till den andra versen och den mer personliga inriktning.

@twitchtyrone1mc Tyron Reacts To Yung Filly’s Daily Duppy-Part3! #tyrone #yungfilly #dailyduppy #tyrone1mc #viral #viralvideo #yfilly #yungfillyedit #music #grmdailymusic #grmdailyduppy #foryoupage #fyp #yungfillyandtyrone #tyronereacts #tyronereactions #goggletok #goggletoktyrone #goviral #goviraltiktok #trending #trendingsong #trendingtiktok ♬ original sound - tyronetwitchclips

Yung Filly avslöjar även i videon att han har ett mixtape påväg, vilket skulle bli hans debutprojekt. Den har inte fått ett releasedatum ännu, men Daily Duppy-freestylen är ett definitivt tecken på att mer kan vara påväg.